Bundesligapremiär för Schalke 04 som tar emot Hamburg i ett spännande möte. Lagen har i mina ögon helt olika förutsättningar inför den här säsongen då Schalke är ett väntat topplag och Hamburg ser ut att få ägna sig åt kampen om Europa League platserna som bäst även om det blir tufft. Jag har saken klar för mig här!

Schalke 04 – Hamburg 
Spel: Schalke 04 -1.25 (Asian handicap)
Odds: 2.08 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.30 

Schalke 04 ser starkare ut i år än vad man gjorde förra säsongen. Man tappade inga blytunga pjäser direkt även om Bastos gjorde det helt okej förra säsongen. Man har dock värvat väldigt klokt och truppen är breddad och konkurrensen är stark på de flesta lagdelarna vilket gör laget starkare än förra säsongen. Man har agerat helt okej under försäsongen där man gjort flera starka insatser men tyvärr var det spelet som bortblåst cupmatchen i veckan där man vann mot ett div 5 motstånd med 2-0 helt utan att imponera. Laget fick en rejäl utskällning efter den insatsen och de lär komma mer fokuserade än någonsin till den här matchen nu när Bundesliga drar igång på allvar i en hemmapremiär inför över 60.000 fanatiska hemmafans!

Hamburg tappade fjolårets stora målkung Heung-Min Son till Leverkusen så den stora frågan i laget nu är vem som ska göra målen? Mitttfältaren Van Der Vaart bär ett tungt ansvar på sina axlar inför den här säsongen då klubben stärkt upp försvaret medan anfallet ser klart försvagat ut. Nuvarande anfallarna Artjom Rudnevs och Jacques Zoua har stått för 1 enda mål tillsammans under lagets försäsong. Man har överlag haft en väldigt skakig försäsong där man inte imponerat alls utan spelat väldigt ojämnt och det oroar givetvis inför den här matchen. Framförallt lagets målskytte har varit ett stort problem och som ni kunde läsa ovan så levererar inte anfallarna direkt… I veckan spelade man visserligen en match i cupen där man vann med 4-0 och båda anfallarna fick göra mål men nu möter man betydligt tuffare motstånd och då blir det inte lika enkelt… Det är alltid ovisst i premiärer men nu möter man riktigt tufft motstånd i ett hemmastarkt Schalke som knappast kommer vika ned sig här. Jag tror man får det riktigt tufft ikväll då man lär få ägna sig åt defensiven större delen av matchen.

Rene-Adler-371_336x254
Hamburgs suveräne målvakt René Adler är tillbaka
från en långtidsskada här och lär få en svettig kväll direkt…

Schalke 04 får klara sig utan långtidsskadade duon Kyriakos Papadopoulos och Chinedu Obasi. I övrigt har man full trupp att tillgå!
Hamburg har haft en tung försäsong med mycket skador som säkerligen kommer påverka laget. Den tyngsta skadan har varit på lagets målvakt, René Adler, som var Bundesligas bäste målvakt förra säsongen. Han har nyligen blivit klar för spel och han kommer med största sannolikhet starta matchen idag men frågan är hur formen är? I många fall tar det tid att komma tillbaka från en långtidsskada… I övrigt så fick lagets kanske bästa anfallare, Artjom Rudnevs, influensa häromdagen och hans medverkan är osäker här plus att viktige nyförvärvet Djorou är skadad.

Kort summering: 
Schalke är som starkast på sin hemmaplan där man är oerhört spelskickliga och bärs fram av sina hemmafans. Förra säsongen förlorade man 4 av 17 matcher på sin hemmaplan och den här säsongen lär det se ännu bättre ut i lagets hemmaspel. Man kommer med största sannolikhet inleda den här matchen i ett oerhört högt tempo för att bryta ned Hamburg så tidigt som möjligt i matchen. Får man in ett tidigt ledningsmål så kan det rinna iväg ordentligt för Schalke som har riktigt vassa offensiva spelare i framförallt anfallaren Huntelaar men i även i spelare som Draxler, Farfan och nyförvärvet Szalai. Väljer även att spela ”Schalke vinner mot noll” till fina 2.75 hos Betway. Det är värt 3 units i mina ögon då Hamburg som sagt har stora problem i sitt målskytte och Schalke lär inte tillåta Hamburg att ha mycket boll ikväll…