Schalke har inlett året något skakigt men nu möter man ett hopplöst Greuther Fürth som inte borde spela i högstaligan och då ska man bara vinna om man ska vara med och slåss om Champions League platserna i år!
 


Schalke 04 – Greuther Fürth
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.02 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.30

Schalke ligger på sjätteplats i tabellen och man jagar givetvis Champions league platserna. Man har 8 poäng upp till tvåan i serien så det är jämnt i toppen och därmed finns det givetvis inte utrymme för några misstag i matcher som denna. Man möter jumbon i serien och då ska man bara vinna, inget annat är godtagbart! Schalke inledde året med att vinna en svängig match mot Hannover med 5-4 på sin hemmaplan. Nu senast fick man 0-0 borta mot Augsburg men det är inte mycket att säga om då det var en usel och ojämn plan och den tillsammans med den kraftiga vinden förstörde matchen. Under sådana förhållanden blir det inte lätt att spela för tekniska lag som Schalke. Nu är man tillbaka på sin hemmaplan där man stortrivs och har 6-2-2 som resultatrad och 20-13 i målskillnad. Den här matchen ska man bara vinna!

Motståndarna Greuther Fürth ligger som sagt sist i serien och det finns inte mycket att säga om det. Man håller helt enkelt inte högstaligenivå och för er som inte känner till det så är laget ett förortslag till Nürnberg så det är inte så konstigt att man inte håller bundesliganivå. Man har dock stått för en enorm bedrift som tagit sig dit man är men jag tror tyvärr sagan tar slut för dem i år. Man har 12 poäng upp till säker mark och laget har resultatraden 1-6-12 och målskillnaden 11-33 denna säsongen i Bundesliga. Efter uppehållet har man blivit utspelade av både Bayern München på bortaplan (0-2) och Mainz på hemmaplan (0-3) och nu möter man ett hemmastarkt Schalke så det mesta talar för att man inkasserar tredje raka förlusten här!

Klart med Bastos - Holtby lämnar redan nu
Michel Bastos lånas in från Lyon till Schalke 04!

Schalke har varit igång en del på transfermarknaden den senaste tiden och man gjorde häromdagen klart med en intressant brasse i offensive Michel Bastos från Lyon. Det återstår att se om han får en startplats eller ej, det mest logiska är att han inleder på bänken. Man tappade dock Lewis Holtby till Tottenham redan nu. Han var klar för Londonlaget men övergången skulle inte ske förrän till sommaren men eftersom Schalke värvade in Bastos så valde man att släppa Holtby till Tottenham som gärna ville ha honom redan nu.

Schalke har positiva nyheter då man får tillbaka Jermaine Jones från avstängning här. Man får dock klara sig utan Marica här som är skadad och sedan saknar man fortsatt en trio spelare.
Greuther Fürth saknar Hefele och Prib som är skadade plus att man har viktige Fürstner är avstängd här.