Toppmöte i Tyska Bundesliga då Schalke ska ta emot serietvåan Dortmund i ett stekhett möte. Två lag som visar fin form drabbar samman här och jag har saken klar för mig, ett spel känns givet i den här matchen och jag kliver in med MAXINSATS!


Schalke 04 – Dortmund

Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.60 @ William Hill
Insats: 10/10
Spelstopp: 15.30

Schalke som hade nästintill hade kris i klubben efter uppehållet verkar börja hitta tillbaka till formen igen och har nu ett par riktigt starka insatser bakom sig. För fyra matcher sedan spelade man 2-2 borta mot Mainz efter en riktig kämparinsats. Efter det spelade man 1-1 borta mot Galatasaray i Champions League efter ytterligare en riktigt stark kämparinsats av laget. Efter dessa matcher man äntligen fått utdelning då man vunnit de två senaste matcherna mot Düsseldorf hemma (2-1) och Wolfsburg borta (4-1) så formen får anses peka rakt uppåt för Schalke igen!

Det som talar för det här spelet är att man börjat göra mycket mål framåt men samtidigt har man sett något svaga ut i defensiven då man släppt till enkla lägen. Nu ställs man mot ett offensivt starkt Dortmund och då har man inte råd att göra dessa misstagen. Schalke är ofta inblandade i matcher där båda lagen gör mål och lagets 4 senaste matcher har slutat med att båda lagen gjort mål i matchen!

Dortmund sprudlar av självförtroende för dagen efter att ha slagit ut Shakhtar på ett mycket, mycket imponerande vis i tisdags då man krossade dem på hemmaplan med 3-0 och gick därmed vidare till kvartsfinal i Champions League efter sammanlagt 5-2. I matchen före det körde man över Hannover hemma med 3-1. Innan det förlorade man det heta mötet med Bayern München på bortaplan med 1-0 och innan det fick man 1-1 borta mot Mönchengladbach. Men som Dortmund spelat i de två senaste matcherna så är jag inte orolig för att det här spelet ska sitta!


Lewandowski visade fint spelhumör senast i ligan då han kom tillbaka
från avstängning och satte 2 mål direkt mot Hannover!

Dortmund spelade som sagt Champions League i tisdags när man slog Shakhtar på hemmaplan med 3-0 och nu på tisdagen som kommer är det Schalkes tur att spela Champions League då Galatasaray kommer på besök!

Schalke saknar slitvargen Jermaine Jones här p.g.a. avstängning. Utöver honom har man fortfarande Papadopoulos och Affelay skadade.
Dortmund får klara sig utan Sven Bender här.

Något mer som talar för det här spelet är att Schalke är uppe i 7 raka hemmamatcher där båda lagen gör mål i matchen! Motståndarna Dortmund har gjort mål i samtliga bortamatcher den här säsongen i Bundesliga och i Champions League så jag tror verkligen starkt på att den här matchen slutar med att båda lagen gör mål i matchen! Båda lagen har fin form, har bra offensiver och gör mycket mål vilket talar för en målrik match!