Serieledande Saussolo tar emot bottengänget Cesena här. I mina ögon ska det inte vara något snack om vilket lag som ska vinna den här matchen. Det är ett av seriens bästa hemmalag mot ett av seriens sämsta bortalag och jag har väldigt svårt att se hur Cesena ska ha något att hämta i den här matchen!


Saussolo – Cesena
Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.15 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Saussolo mötte toppkollegan Livorno på bortaplan i onsdags och man hade ledningen med 2-0 i halvtid där men lyckades tappa matchen helt och hållet och förlorade till slut med 3-2. Ett hjärnsläpp hos spelarna som inte var populärt hos tränaren som gav laget en rejäl utskällning efter den matchen! Så räkna med att laget kommer vara rejält revanschsugna här! Före det hade man riktigt fin form med 7 raka matcher utan förlust varav 5 av dem slutade med seger. Man lär som sagt vara rejält revanschsugna efter förlusten senast och jag tror man kör över Cesena i den här matchen. Saussolo leder fortfarande Serie B och har 2 poäng ned till Livorno nu. Man spelar riktigt bra fotboll och det är inte många lag som har något att sätta emot när de möter Saussolo, framförallt inte på deras hemmaplan.

Man är ruskigt starka på sin hemmaplan där man har 9-1-0 som resultatrad och fina 19-3 i målskillnad. Man har vunnit  5 av sina 6 senaste hemmamatcher med 2 mål eller fler vilket verkligen talar för mitt spel i den här matchen!

Man ställs mot Cesena som ligger på en 17e plats i tabellen och kämpar för att hålla sig kvar i årets Serie B. har spelat upp sig något den senaste tiden och vann senast på bortaplan mot Pro Vercelli som ligger näst sist i tabellen. Det var lagets första seger på bortaplan då man har 1-5-4 som resultatrad och 11-17 som målskillnad. Formen är annars inget vidare då man inte hade vunnit på riktigt länge innan förra segern men som så många andra lag i Italien så har man en förmåga att kryssa väldigt mycket. Man har kryssat i 9 av lagets 21 matcher denna säsongen. Nu möter man dock ett alldeles för starkt lag för att mäkta med ett oavgjort resultat tror jag. Saussolo har en förmåga att bryta ned alla lag som kommer på besök och jag tror knappast Cesena kommer vara ett undantag!


Richmond Boakye firar ett av sina mål!

Saussolo har gjort näst flest mål i ligan och nämnvärt är att man har väldigt många olika målskyttar vilket tyder på att laget har riktigt bra kollektiv. Lagets bäste målskytt är Richmond Boakye som ”bara” gjort 8 mål  av lagets 41 gjorda mål framåt. På lagets 4 senaste matcher har man 7 olika målskyttar på de 9 målen man gjort framåt. Det mesta talar för att man spelar i Serie A kommande säsong.

Saussolo har inga nya skador utan får fortsatt klara sig utan Karim Laribi och Carl Valeri.
Cesena får klara siga utan anfallaren Lapadula, mittfältaren Manuel Lori samt båda försvararna Morero och Favalli.