Australien vände och vann mot Thailand senast, nu tror jag att laget kommer att vara med direkt från start.

  • Match: Saudi Arabien – Australien
  • Tips: Australien 0 (Asian Hcp)
  • Odds: 1,72 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 6/9 19.30

Analys:

Saudi Arabien har visserligen tagit ett par segrar på slutet, bl.a. vann dom ett dubbelmöte mot Hong Kong med 3-0 och 5-0. Saudi Arabien har hemmaplan här ikväll men har inte imponerat särskilt mycket i sina tidigare hemmamatcher. Laget har bl.a. förlorat hemma mot Japan, Irak och Syrien och dessutom verkar dom har väldigt svårt att göra mål. Bara 5 mål gjorda framåt på de senaste 10 hemmamatcherna är inget vidare facit att ha i ryggen när Australien kommer på besök. Till dagens match har man också en del skador på viktiga spelare, vilket så klart betyder en del då laget redan har en svagare trupp än motståndarna.

Australien har en bra trupp med spelare som spelar i Europa, bl.a. England och Holland. Laget tog sig till final i Asian Cup i vintras men fick där se sig besegrade av Japan efter förlängning. Australien brukar alltid vara med långt framme i kvalen och ofta också ta sig hela vägen till mästerskapen. Spelmässigt är dom en klass bättre än SA och skall inte har några problem med att vinna här trots bortaplan. Formen är bra med 4-1-0 på de fem senaste matcherna, vilket är mycket bra. Laget anförs av Tim Cahill, till vardags i Everton, men håll ögonen på duktige forwarden Kennedy.

Matchen är kvalmatch till VM för de asiatiska lagen. Australien skall vara klassen bättre och jag tycker att oddset är bra och skall spelas.

Lycka till!

//Josef