Sent i kväll vankas det träningsmatch mellan italienska Sassuolo och spanska Villarreal. Italienarna har öst in mål i sina två träningsmatcher och även Villarreal ser starka ut offensivt. Läge för målkalas?

  • Match: Sassuolo – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Sassuolo slutade på en 12:e plats i Serie A förra säsongen och hade ett betryggande avstånd ner till nedflyttningsstrecket till slut. En stor anledning till den hyfsade tabellpositionen stavas Domenico Berardi, så stod för det mesta framåt hos laget. Han blev faktiskt en av de bästa poängspelarna i hela Serie A med sina 15 fullträffar och 10 assist. Men det finns även andra intressanta namn framåt hos Sassuolo, en av dessa är Antonio Floro Flores, tidigare i just Spanien och Granada. 32-åringen har rutin som få andra och har haft en bra försäsong med tre mål på två träningsmatcher. En annan intressant herre är 22-årige Matteo Politano, som kommer till Sassuolo på lån från Roma. Han har gjort två mål på lika många träningsmatcher och man hoppas att han ska ta ytterligare ett steg framåt i sin nya klubb. Kikar vi defensivt var inte Sassuolo direkt kända för att vara starka där under fjolårssäsongen, det är ingen lagdel man stärkt upp allt för mycket inför den kommande säsongen heller. Två insläppta mål mot Pescara (3-2) senast.

sassuolo_200x200Villarreal_200x200

Villarreal hade en bra fjolårssäsong och även fast laget tappat en hel del spelare så tror jag laget kan komma högt upp även i år. Cheryshev, Uche, Vietto och Gio dos Santos var tongivande spelare förra säsongen och samtliga har nu lämnat klubben. Istället handlar det nu om Samuel, Samu Castillejo, Baptistao och en hemvändande Jonathan Pereira. Visst känns spelare som lämnat lite tyngre än de som kommit till, men faktum är att Villarreal spelat mycket bra under försäsongen. Laget har fem vinster och två oavgjorda på sina åtta träningsmatcher, vilket får anses som helt ok med tanke på motståndet. Men laget har släppt in mål i sex av dessa träningsmatcher och vi kan nog sätta ett litet frågetecken för defensiven, där laget har långtidsskador på målvakt Asenjo samt mittback Musacchio. Oklart om Baptistao kommer till spel idag, annars verkar det inte finnas några större avbräck.


Dessa lag träningsspelade mot varandra även förra säsongen och då slutade det med en 4-2 vinst för spanjorerna. Det känns som vi kan få se en del mål även den här gången och jag testar därför en mindre insats på överspelet.

/e@sy