Det är dags för helgens första match i Serie A och vi beger oss till Modena där Sassuolo ska möta Hellas Verona. Det kommer säkerligen bli en jämn tillställning detta då båda lagen är ganska jämna och där båda kryssat mer än dom vunnit eller förlorat. Upplagt för 1-1 månne?

  • Sassuolo – Verona
  • Spel: X (hemmavinst inget spel)
  • Odds: 1.82 @ Betsson
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Sassuolo har ett ganska intressant manskap där nästan alla är italienare med erfarenhet från Serie A. Man har god ekonomi och man har alltså plockat rotationsspelare/bänkspelare från andra lag där dom inte fick plats på grund av tuff konkurrens men är tillräckligt bra för att nöta bänk. Men man har även värvat etablerade spelare såsom målvakten Andrea Consigli och ytterbacken Sime Vrsaljko och mittbacken Paolo Cannavaro. Sedan har man en av Italiens kanske mest lovande spelare i form av Domenico Berardi på topp, som förra säsongen slog igenom hyfsat bra.

Man är obesegrade i 6 raka matcher varav 3 har blivit kryss. I övrigt så har man spelat 12 matcher där man vunnit 3, kryssat 6 och förlorat 3. Alltså hälften av matchen är kryss. Och man har spelat många jämna matcher om man bortser från 7-0 förlusten borta mot Inter men det har hänt förr mot just Inter (förra säsongen) så det är inga konstigheter. Det är också den matchen som gjort ett skevt intryck på lagets målskillnad där man har gjort 11 och släppt in 15. Till dagens match så stryker vi anfallaren Simone Zaza vilket såklart är ett avbräck offensivt. I övrigt är det inga noterbara borta så man har i stort sett sitt starkaste lag tillgängligt och därför är favoritskapet inte chockerande även om ca 2 ggr pengarna är lite väl lågt?

sassuolo_200x200           verona_200x200

Hellas Verona var nykomlingar tillsammans med Sassuolo förra säsongen, där bortalaget i dag gjorde det betydligt mycket bättre än hemmalaget gjorde. Och känns som laget med mer potential av dom båda även om kanske inte spelarna just nu tyder på det. Men det finns absolut kvalité i Hellas. Vi har ju den gamle gode Luca Toni som alltid göra sina mål, vi har den otroligt stabile Emil Hallfredsson, med förlutet i Malmö FF, och vi har bland annat Javier Saviola och talangen Nico Lopez som är helt magisk ibland men som man ser alltför sällan.

Man har 3 kryss de senaste 5 matcherna och man har 5 kryss sammanlagt på de 12 matcher man spelat. 3 vinster och 4 förluster kan vi lägga till också. Man har spelat många jämna matcher och man har haft en del oflyt såväl som flyt. Man spelar en ganska offensiv fotboll precis som förra året, men man är som bäst på hemmaplan. Till dagens match saknas offensiva mittfältare Mounir Obbadi och högerbacken Ivan Martic. Vilket säkert kommer påverka laget mest i offensiven. Men jag tror absolut att man kan få med sig en poäng från denna match om man inte gör det skulle det säkert vara en besvikelse för många Hellas-fans.

Jag tycker det finns stor risk för att det blir 1-1 här och båda går ifrån matchen relativt nöjda. Båda lagen tar ut varandra ganska bra här också. Och kryss i Italien är absolut ingen ovanligt i sig. Men att Sassuolo kanske kommer vara närmast en seger här, men där har vi ju försäkringen pengarna tillbaka.


Summering på allt får bli den att Hellas säkerligen går härifrån nöjda med 1 poäng och kommer säkert vara mer försiktiga från start men ifall man hamnar i underläge har man offensiv kvalité nog för att kvittera. Sassuolo har hemmafördel men har en offensiv spets avstängd i form av Simone Zaza, avbräck det. Sassuolo har ganska bra defensiv när det stämmer vilket det gjort ganska ofta denna säsongen hittills. Hellas saknar två spelare som också kommer saknas. Ett kryss här känns absolut logiskt. Båda lagen har dessutom kryssat mer än man vunnit eller förlorat. Insatsen får bli lite över medel till ett bra odds tillsammans med försäkringen pengarna tillbaka vid en eventuell Sassuolo-vinst.

/ L’orso