En tidig lunchmatch i Serie A mellan Sassuolo och Torino, där jag tror det kan bli en match med flera bra målchanser från båda håll. Ett hemmalag där offensiven har mycket kvalité men laget saknar flera spelare. Torino har haft en bra säsong efter en tung start och man har en teoretisk chans på Europa League så jag tror man kommer försöka ta den i alla fall. Torino är ju även ett av seriens bästa bortalag poängmässigt men mycket upp och ner i insatserna.

  • Sassuolo – Torino
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.90 @ Betway
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp 12.30

Sassuolo ligger i ingenmansland och man spelar helt utan press vilket jag tror gynnar den offensiva delen i lagen. Formen är upp och ner, bland annat har man 4 raka förluster på bortaplan men här på hemmaplan har man 2 raka vinster och innan dess 2 torsk men mot två bra lag i formtoppade Lazio och Fiorentina. Men det är ändå på hemmaplan man är som bäst och jag kan tänka mig att man vill rida vidare på de vinster man tagit på slutet här hemma och att Torino är ett lag man ska kunna slå vid en bra dag.

Dock har man flera spelare borta idag så det blir till att lägga fokus på offensiven helt klart. Vi stryker backarna Vrsaljko, Antei, Terranova och Gazzola som är skadade som även den hyperviktiga mittfältaren Magnanelli är. Dessutom är en annan viktig mittfältare i form av Missiroli avstängd. Tycker i och med dessa spelare borta i denna match att defensiven inte är den starkaste även om backlinjen i startelvan är ganska stabila, men mittfältet är ju också en del av defensiven. Offensivt ser det dock bra ut med de tre där framme som har mycket kvalité vill jag lova. Sassuolo har både gjort och släppt in mål i 6 av dom 7 senaste matcherna.

sassuolo_200x200    torino_200x200

Torino var länge ett väldigt formstarkt lag där man bland annat avancerade i Europa League och slog ut Athletic Bilbao, men sedan kanske mängden av matcher gjorde att man till slut förlorade borta mot Udinese i en mycket jämn match. Sedan åkte man på torsk mot Lazio som ju är vårens helt klart hetaste lag. Men efter det har man jobbat upp formen och har 2 raka bortasegrar och sen en oavgjord match senast mot Roma hemma, så visst kommer man till den här matchen med gott självförtroende ändå.

Vi stryker dock mittfältaren El Kaddouri som är avstängd, men man har ganska bra täckning där så det borde väl inte vara något större avbräck. I övrigt ett väldigt bra skadeläge och man kommer med ett starkt manskap till denna match. Faktum är att Torino gjort mål på bortaplan i 7 raka matcher i ligan och då har man släppt in mål i 5 av dessa.


Sassuolo har sin styrka i offensiven med sina 3 skickliga spelare där, defensivt saknar man många spelare och det kan bli rätt virrigt emellanåt tror jag. Men å andra sidan är man bättre på hemmaplan jämfört med bortaplan så det är ju positivt. Torino är ett bättre lag än Sassuolo vilket även tabellen visar. Dessutom har man på sistone gjort väldigt bra matcher på bortaplan och det kommer man säkerligen göra även idag men man bör se upp med Sassuolos offensiv på deras hemmaplan. Jag spelar på att båda lagen gör mål till oddset 1.90. Insatsen får bli medel här. Jobba!!

/ L’orso