Serie A är igång och jag tar mig an en söndagsmatch mellan Sassuolo och Napoli. Vi har ett hemmalag som har i princip samma lag som ifjol men har tappat viktige anfallare Simone Zaza. Napoli har förändrat på flera delar framförallt på tränarposten. OffensivMirken har sett bra ut på försäsongen och jag tror den kommer se bra ut även under säsongen. man har flera bra alternativ offensivt och ska bli kul att se ifall nye Mirko Valdifiori på mittfältet kan leverera bra passningar som han gjorde i Empoli.

  • Sassuolo – Napoli
  • Spel: Napoli över 1.5 mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sassuolo gjorde väl en helt okej säsong ifjol och man har i princip samma lag nu som då och jag tror man kommer komma ungefär på samma plats även denna säsong. Man har gjort en helt okej försäsong också som bådar mer gott än ont, fast träningsmatcher är ju alltid kluriga att sia något om. Det rejäla testet kommer helt klart redan nu i premiären hemma mot Napoli, som byggt om sitt lag lite och ser riktigt spännande ut. Det gäller att inte låta Napolis fixstjärnor få tid och yta för då kommer det smälla bakåt vill jag lova. Man brukar spela rätt offensivt när man väl spelar på hemmaplan och det finns risk för att man straffas för det denna afton.

Man har inte mycket skador som stör, är väl bara backen Luca Antei som saknas. Annars ett hyfsat Serie A-lag som man ställer upp med. Men jag skulle gissa på att man åker på en torsk direkt, kanske med 1-2 eller liknande. Napoli är ett klart bättre lag med mer offensiv spets än vad Sassuolo har.

sassuolo_200x200     napoli_200x200

Napoli har också haft en helt okej försäsong där man mött några lätta lag och lite tuffare lag. Men framförallt så har man gjort mycket mål vilket båda gått inför säsongen. och när man ser på den offensiva delen i laget så är man knappast förvånad att man gör en hel del mål för det är kvalité rakt igenom. Vi pratar Gonzalo Higuain, som säkerligen vill göra en bättre säsong än den förra som var halvt misslyckad. Sen har vi Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Manolo Gabbiadini och Jose Callejon som haft en försäsong. Sen har vi en ytterligare spelare som gjorde en dålig säsong ifjol och vill förbättra sig, han heter Marek Hamsik. Och ett väldigt spännande nyförvärv är den passningsskicklige mittfältaren Mirko Valdifiori som visade i Empoli att han kan lägga flera avgörande passningar och det är ju vad Higuain saknat lite i Napoli senaste åren. Och nye tränaren Maurizio Sarri tror jag kommer passa perfekt in i Napoli.

Idag kan vi stryka ytterbacken Faouzi Ghoulam som är avstängd. Annars har man ett riktigt bra lag med sig till denna match och jag tror man kommer visa vad man går för denna säsong redan i den här matchen. Vi kommer få se ett offensivt Napoli med taggade spelare.

————————————————————————————————————————————————————–

Sassuolo är inget dålig lag men man möter ett desto bättre lag som man haft det ganska svårt för senaste säsongerna. Har ingen bra känsla för Sassuolo i den här matchen och tror man kommer få det jobbigt i de defensiva delarna. Napoli är riktigt bra offensivt och jag tror man kommer visa det här. Man har flera formstarka spelare som haft en bra försäsong. Hamsik och Higuain är två som vill ha revansch på deras föregående säsonger som inte blev så himla lyckade. Nyförvärvet Valdifiori kan vara precis det Napoli saknat och kan leverera passningar framåt till djupledslöpande spelare. Jag spelar Napoli över 1.5 mål till oddset 1.91. Insatsen får bli medel. Avanti Napoli!

/ L’orso