Sassuolo som inlett säsongen pinsamt uselt tog en blytung poäng borta mot Napoli senast, nu ställs man mot ett hungrigt Lazio och frågan är om man orkar göra en toppmatch till? Jag kliver in hårt på ett spel här!

Sassuolo – Lazio
Spel: 2
Odds: 1.91 @ William Hill
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

Jag rekade emot Sassuolo i onsdags när de mötte Napoli borta. Tyvärr för oss som spelade emot dem så gör Sassuolo en toppeninsats där spelarna i laget gör en match över sin normala kapacitet där de kämpar och sliter rejält i 90 minuter. Man ställde upp med en rejäl köttmur längst bak vilken Napoli inte lyckades ta sig igenom. Nu vänder dock laget hem till sin hemmaplan och det är just här som laget spelat som sämst fotboll då man förlorat mot nykomlingskollegan Livorno med 1-4 och Inter med hela 0-7! Jag tror Sassuolo spelar med en stor prestationsångest inför sina hemmafans vilket gör att man vill försöka anfalla mer på hemmaplan än vad man gör på bortaplan och det är just det som straffar sig för laget som tappar allt i defensiven. Man är nykomlingar i Serie A och hade inför förra matchen 4 raka förluster och förkrossande 1-15 i målskillnad. Man har haft väldigt svårt för att få till något spel utan bollar slås enkelt bort, tappas på mitten eller bryts enkelt av motståndarna. Mot Napoli senast så gjorde man nästan en felfri match och det händer väldigt sällan att man lyckas göra två raka felfria matcher, åtminstone inte om man är ett bottengäng. Nu har laget självförtroende och jag tror flera spelare i Sassuolo känner sig starka inför den här matchen vilket bäddar för att man kommer försöka gå offensivt, vilket kommer straffa sig…

Lazio har 3 segrar och 2 förluster i Serie A på sina inledande 5 matcher plus att man vann första gruppspelsmatchen i Europa League mot Legia Warszawa med 1-0. Värt att nämna är att samtliga segrar är tagna på hemmaplan och båda förlusterna har kommit på bortaplan. Förlusterna har kommit borta mot Juventus med hela 4-1 och mot Roma med 2-0 i derbyt. Det är urtuffa matcher och nu ställs man mot betydligt enklare motstånd vilket givetvis talar för Lazio som bör vinna den här matchen om man når upp till sin normala kapacitet. Man har dock inte spelat på topp den senaste tiden och den långa skadelistan tär på laget men oavsett så har man betydligt högre kapacitet än motståndarna Sassuolo här! Man bör vinna den här matchen mot ett Sassuolo som kommer gå bort sig!

ce03a78a20a0554f8ea9b989a0e4040e-71710-1374691205
Sassuolos enda hot Simone Zaza har gjort lagets enda 2 mål den här säsongen.
Här lär han bli mållös…

Sassuolo har inga nya skador eller avstängningar att rapportera om utan man saknar fortsatt Emanuele Terranova, Marcello Gazzola, Luca Marrone, Carl Valeri, och Gomes.
Lazio har inga nya skador men skadelistan är fortfarande lång då man får klara sig utan Etrit Berisha, Stefan Radu, Giuseppe Biava, Diego Novaretti, Abdoulay Konko, Lucas Biglia och Miroslav Klose samt långtidsavstängde Stefano Mauri.

Kort summering:
Sassuolo gjorde en riktigt bra match senast borta mot Napoli där med spelade 1-1. Nu vänder dock laget hem till sina hemmaplan och här har man radat upp usla insatser och hemmafansen är riktigt uppretade för detta. De kräver givetvis en seger snart vilket innebär att Sassuolo måste gå offensivt vilket lär straffa sig rejält för laget. Lazio har ett bra lag som är riktigt vassa när de spelar på topp. Efter två raka tunga förluster på bortaplan så vill man givetvis inkassera sin första trepoängare på resande fot och i mina ögon ska man ha mycket bra chans att göra detta mot Sassuolo!