Dags för match mellan Sassuolo och Lazio där vi har ett hemmalag med några avbräck och som ska möta ett bortalag som troligen ställer upp med en slagkraftig startelva. man ska dock inte underskatta den offensiv som Sassuolo har som i sina bästa stunder är riktigt bra, speciellt de 3 anfallarna. Sen gjorde Lazio ingen jättebra match defensivt senast så därför vågar jag inte spela på 1-X-2 här utan väljer ett annat spel, häng med!

  • Sassuolo – Lazio
  • Spel: Lazio Över 1.5 Mål
  • Odds: 2.16 @ Unibet
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Sassuolo kommer från 2 ganska dåliga matcher mot Fiorentina och sen Napoli där man släppte in 3 respektive 2 mål. Innan dess fick 1-1 borta mot ett formsvagt Sampdoria där man borde vunnit men det ville sig inte väl. matcherna mot just Lazio har slutat väldigt målrika sen Sassuolo tog klivet upp till Serie A. Förra säsongen slutade det 2-2 hemma mot Lazio och 3-2 förlust borta. Och denna säsongen var det likadant, 3-2 förlust på bortaplan. Ska vi tror att det blir 2-2 hemma igen då?

En stor anledning till att det kan bli målrikt är ju att laget har en bra offensiv med 3 väldigt skickliga anfallare samt att man brukar köra på rätt bra på hemmaplan. Dock så har man problem defensivt då både mittbacken Cannavaro och högerbacken Antei blev fick kliva av på grund av skada senast innan matchuret ens blivit 25 minuter spelade. Båda missar denna match och det är såklart ett stort avbräck defensivt. Inte nog med det, den superviktiga innermittfältaren Magnanelli är avstängd efter lite för många gula kort. Sedan tidigare har man även skador på ytterbackarna Peluso och Vrsaljko så det är lite kris defensivt sätt.

Det kommer definitivt märkas att man saknar viktiga spelare på backpositionerna för nu möter man ett Lazio med väldigt skickliga spelare i en mot en situationer och framförallt snabba spelare. Så man får nog bekänna färg rätt rejält.

sassuolo_200x200     lazio_200x200

Lazio kommer från 2 fina segrar mot Udinese borta (0-1) och Palermo hemma (2-1). Dock så har det inte sett jättebra ut defensivt senaste tiden, och med mindre tur och mer skärpa för Palermos sida så hade man släppt in fler mål senast. Där ju nye brasilianske mittbacken Mauricio gjorde en jätteblunder som ledde till 0-1. I övrigt så var han inte bra heller, nä ingen bra start för honom i Lazio än så länge. Vilket gör att jag inte riktigt litar på defensiven.

Tillbaka till denna match är högerbacken Dusan Basta som absolut saknades senast. man förväntas även starta med två väldigt snabba tekniska spelare på varsin kant i anfallet, vi snackar Keita Baldé och Felipe Anderson. Har dom bara en bra dag så kommer Sassuolo får väldigt stora problem med tanke på vilka avbräck dom ju har. Sedan har vi en Stefano Mauri som ju liknar en typiskt målskytt numera, står rätt hela tiden och puttar in bollarna typ. Men det är ju framförallt snabbheten och tekniken i anfallet som kommer ställa till stor oreda i denna match. Man har ingen borta offensivt och man har dessutom bra ersättare på bänken ifall det skulle låsa sig.

Lazio har dessutom gjort mål i 5 raka ligamatcher där man gjort minst 2 mål i 3 av dom matcherna. Nu ska man alltså möta ett Sassuolo med defensiva bekymmer och som har sin starkaste sida i offensiven. Så jag tror det kan bli en rätt rolig match att kolla på med mycket mål, där Lazio gör minst 2 mål?


Sassuolo spelar en offensiv där de defensiva spelarna får stort ansvar bakåt. Och med flera viktiga defensiva spelare borta så kommer det bli problem helt klart. Man har dessutom inte någon jättebra form heller med 3 raka utan vinst varav 2 förluster och 6 mål insläppta. Lazio kommer med helt klart bättre form då man vunnit de 2 senaste och man har nu spelare tillbaka och snabbheten och offensiven i anfallet kan mycket väl falla väl ut i denna match. Jag spelar Lazio över 1.5 Mål till oddset 2.16. Insatsen blir strax under medel. Kämpa nu!

/ L’orso