Här är en spännande match för att se om Sassuolo kan fortsätta ta poäng och framförallt fortsätta vinna och hålla sig strax under den absoluta toppen. På hemmaplan mot ett Frosinone med usel form borde möjligheterna till seger vara rätt goda. Sassuolo är ju även ett offensivt spelande lag och det tror jag vi kommer få se här mot nykomlingen som ju är bedrövliga på bortaplan. Så visst borde hemmalaget få in några bollar här.

  • Sassuolo – Frosinone
  • Spel: Sassuolo över 1.5 mål
  • Odds: 1.77 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Sassuolo hade väl ingen superform innan uppehållet kom, men man avslutade dock med 1 vinst och 1 oavgjord match. Men det är ju ändå på hemmaplan som man varit som bäst. 4 vinster, 3 oavgjorda och 0 förluster är deras facit på hemmaplan. Man brukar spela en offensiv fotboll och jag tycker man har ett gyllene läge här mot Frosinone att köra på ordentligt framåt. Man får ju dessutom tillbaka Domenico Berardi längst fram som varit avstängd i några matcher och det är såklart ett plus för offensiven. Han lär vara spelsugen. Jag tror helt klart att man kommer få en hel del ytor mot Frosinone och tycker det luktar mål lång väg för hemmalaget.

Man har mittfältaren Simone Missiroli avstängd. Dock inget större avbräck för offensiven direkt. Men annars så vi har ett gäng killar längst fram som är mer än kapabla till att göra minst 2 mål som krävs frö att vi ska få in spelet. Även mittfältaren Francesco Magnanelli borta sen tidigare.

Sassuolo    Frosinone_Calcio_logo

Frosinone har egentligen inte kvalitén för att vara i Serie A vilket också tabellen visar när man ligger under strecket. Formen är ganska dålig också, och framförallt så läcker det massor bakåt just nu. Man har släppt in minst 2 mål i 7 raka matcher nu, och 3 raka bortamatcher med 4 insläppta. Och kan verkligen inte se hur det ska bli bättre mot ett offensivt Sassuolo som får tillbaka en av sina bästa anfallare. Sen är ju Frosinone det sämsta bortalaget i hela ligan med 19 insläppta på 9 matcher. Ett snitt på strax över 2 mål per match. Vilket inte är så konstigt när man sett deras matcher heller, då det varit rejäla svängdörrar där bak senaste tiden. Det håller ju bara inte på den här nivån.

Här har man ordinarie mittfältaren Danilo Soddimo avstängd och det är ett avbräck, även om det kanske inte påverkar defensiven så jättemycket. Påverkar defensiven gör dock ordinarie ytterbacken Aleandro Rosi som är skadad. När man har extremt lite kvalité i laget så blir det ganska stor skillnad om någon ordinarie spelare är borta, nu har man alltså två på varsin kant.

———————————————————————————————————————————————————-

Sassuolo är bra på hemmaplan och man spelar en offensiv fotboll. Inga större avbräck offensivt, där man dessutom får tillbaka Berardi lnägst fram. Man kommer få sin beskörda del av chanser och det är jag helt säker på. Frosinone spelar underhållande just nu men det gynnar inte laget överhuvudtaget då man blottar sig rejält bakåt. Man är ligans sämsta bortalag och har svårt att se att man inte släpper in mål här med 7 raka matcher med minst 2 insläppta mål. Jag spelar Sassuolo över 1.5 mål till oddset 1.77. Insatsen är ganska hög. Avanti Sassuolo!

/ L’orso