Vi tar oss till Serie A där Sassuolo ska ta sig an Fiorentina där det vankas sprakande tillställning ifall jag får tro det. Vi har ett bortalag som fått upp ångan rejält år 2015 vad gäller mål framåt, men även bakåt. Och vi har ett hemmalag som brukar spela bra offensivt och som får tillbaka sina tre ess i anfallet till denna match, stort plus. Häng med mig nu!

  • Sassuolo – Fiorentina
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.98 @ Betsafe
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Sassuolo ligger i mitten av tabellen och harvar men brukar nästan alltid bjuda på en hel del underhållande matcher. Man har 9 raka matcher där båda lagen och där det blivit minst 3 mål i 6 av dom matcherna, och det är bara i ligan räknat. Men det är ju dock så att det är på bortaplan målen framåt och framförallt bakåt kommit som mest. Fast dumt att jämföra då man mött lag som inte är så spektakulära när man spelat på hemmaplan.

Senaste fick man 1-1 borta mot Sampdoria där man gjorde en bra match och hade flertalet chanser. Detta trots att man saknade sina 3 ordinarie anfallare där fram som är lagets bästa del vill jag säga. Samtliga var avstängda då, men är alltså tillbaka till denna match och det lär vara tre spelsugna herrar som äntrar fotbollsplanen. Både Simone Zaza och Domenico Berardi får ju anses som en av ligans bästa anfallare så det är såklart det kommer bli ett stort plus rent offensivt.

Senaste tiden har man varit sårbara bakåt mot lag som har en bra offensiv vilket ju Fiorentina visat med råge på senaste tiden att man har, bara en sån sak. Till dagens match saknas bara mittfältaren Taider.

sassuolo_200x200     fiorentina_200x200

Fiorentina har som sagt vaknat till liv på sistone och spelat en bra offensiv fotboll där man även fått utdelning till skillnad från i början av säsongen. Man har 5 raka utan förlust där 3 är vinster. Dessutom har man gjort 11 mål framåt och släppt in 8 mål på dessa 5 matcher vilket ger oss ett målsnitt på 3,8 per match totalt sett.

Nu har man ju massor av offensiva alternativ och hur man ställer upp så känns det absolut starkt. Man kan vraka o välja mellan Diamanti, Salah, Gomez, Babacar, Gilardino med flera. Där vi har en Gomez som gjort flera mål detta år och en Diamanti som kommit in i laget jättebra sen han värvats till klubben. Även en Babacar som kommit tillbaka från skada och visat varför han saknats. Nä offensivt ser det bra ut.

Defensivt ser det dock mindre bra ut och man saknar väl mest förstemålvakten som valde att lämna för ett tag sen. Nu står man där med en halvdan målvakt i mina ögon och en backlinje som inte får det att stämma alla gånger. Båda delarna i kombination har gjort så att det trillat in en del mål. Tur för dom att offensiven klickat ordentligt då, kan man ju säga.


Sassuolo spelar en fin offensiv fotboll och får till dagens match tillbaka sina 3 bästa anfallare som var avstängda senast i 1-1 matchen borta mot Sampdoria. Man har en hel del matcher i följd där man både gjort och släppt in mål. Hemmaplan kommer säkert gör att man vågar spela på också. Fiorentina kommer dock hit med en riktigt fin form och häng på Europa-platser. Man har gjort väldigt mycket mål på slutet, men samtidigt släppt in en del. Den offensiva alternativen är många och dom är bra. Jag spelar Över 2.5 Mål i matchen till oddset 1.98. Insatsen får bli en bit över medel här då jag tycker det borde bli en öppen tillställning. Jobbba nu!

/ L’orso