Jag lägger mitt spelfokus på den tidigare Serie A matchen denna lördag, nämligen matchen mellan Sassuolo och Cesena. Där hemmalaget har defensiva avbräck men fina offensiva kvalitéer samtidigt som Cesena gjort mycket framåt på sistone men släppt in desto fler. Det finns ett spel lutar jag åt mest. Vad då?

  • Sassuolo – Cesena
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.10 @ Bwin
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Sassuolo har haft en väldigt bra form på sistone, 8 raka utan förlust i ligan, tills senast då man torskade borta mot Palermo (2-1). Man har stundtals väldigt bra offensivt spel där Domenico Berardi och Simone Zaza får ses som dom största hoten. Annars är det defensiven som tagit väldigt många poäng åt dom, där målskillnaden ”ljuger” lite på grund av 7-0 förlusten mot Inter. Det var en katastrofal match, men utöver den så har det sett ganska så bra ut många stunder.

Nu möter man det näst sämsta laget i serien och här ska man bara kunna kräva 3 poäng. Men det kanske kan bli lite knepigt då den ordinarie målvakten Andrea Consigli och den ordinarie mittbacken Paolo Cannavaro är avstängda efter röda kort mot Palermo senast. Två stora avbräck defensivt helt klart. Offensivt så är Domenico Berardi tillbaka och lär starta, efter att ha varit borta senast, klart plus för offensiven då han är väldigt giftig.

Av lagets 8 hemmamatcher denna säsong så är det 4 stycken som båda lagen gjort mål i. Och i 3 av lagets 5 senaste matcher har slutat med att båda lagen gjort mål och denna match kan mycket väl göra det samma med tanke på Sassuolo avbräck defensivt.

sassuolo_200x200        cesena_200x200

Cesena är näst sist i tabellen och man är där av en anledning, man släpper nämligen in alldeles för mycket mål och man gör samtidigt inte tillräckligt mycket mål. Så enkelt är det. Men det ska dock sägas att man börjat få fart på målskyttet en aning senaste tiden, 5 mål på 3 matcher har det blivit inklusive cupmatchen borta mot Udinese. och man möter ju nu ett Sassuolo som byggt sin defensiva grund på att Andrea Consigli ska dominera och Paolo Cannavaro ska spela bra, nu när båda saknas så är ju möjligheten betydligt större att vi får se ett Cesena mål, än vad det var innan.

Man har dock inte vunnit en match sen premiären hemma mot laget laget som just nu är ännu sämre än Cesena, nämligen Parma. Så formen är ju allt annat än god. Men att peta in en boll i mål har man ju mäktat med en del på sistone så ett mål borde detta Cesena ändå kunna göra mot ett defensivt decimerat Sassuolo, det tycker jag. Bakåt så backen Massimo Volta avstängd vilket bara är bra för det rekade spelet. och där framme så har man ju en Hugo Almeida med mycket rutin och som kanske kan knoppa dit nån med sitt starka huvudspel, i och för sig ingen stor målskytt men ändå. Ska även sägas att Cesena har ny tränare sen 1 match tillbaka och kanske kan man börja ta lite poäng?


Sassuolo har två stora avbräck i defensiven vilket gynnar ett Cesena till att stänka dit ett mål, som dom ju faktiskt gjort bra på sistone. Dessvärre ser defensiven inte ljus ut för Cesena och man lär heller inte kunna stå emot ett trion på topp hos Sassuolo som har väldigt bra kvalité. Men tror nog Cesena ändå ser sin chans här i och med avbräcken hos Sassuolo och kommer nog vara mer offensivare än vanligt. Tycker det finns värde för att båda lagen ska göra mål här. 2.10 känns lite för högt i min bok. Jag spelar med insatsen strax över medel. Kämpa!!

/ L’orso