Här tar Sassuolo emot Carpi på hemmaplan och jag väljer att plocka Sassuolo tidigt här. Carpi kommer ta sina poäng på hemmaplan, inte på bortaplan. Sassuolo är ett underskattat lag som är svåra att slå. På hemmaplan mot ett överkomligt motstånd som har några spelare borta, ska man bara plocka 3 poäng, eller?

  • Sassuolo – Carpi
  • Spel: 1
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Sassuolo ligger på en femteplats inför denna omgång och ändå står man 1.75 att vinna mot nykomlingen/bottenlaget Carpi. Hade man hetat Milan, Napoli, Inter eller Lazio så kan jag lova att oddset hade varit 1.55.-1.65. Men det är bara tacka och ta emot. För denna match tror jag man bara vinner. Man är helt ok på bortaplan men desto bättre på hemmaplan vilket man redan bevisat genom att slå Napoli (2-1), Lazio (2-1) och Juventus (1-0). Så varför borde man inte kunna slå ett ganska dåligt lag som Carpi?

Här så kan inte backarna Paolo Cannavaro och Luca Antei medverka på grund av skador. Och att Cannavaro inte är med är såklart ett avbräck även om man kan ersätta honom på ett bra sätt. Så jag är egentligen inte orolig där faktiskt.

Sassuolo     Carpi

Carpi ligger sist i Serie A och man kan ju säga som så att det är inte direkt chockerande om man kollar på den trupp man besitter. Den är rätt dålig för att vara ett lag i högstaligan. Sedan så är formen inge vidare med 4 raka utan vinst där 3 av dom är förluster. Man har har dock kunnat skaka några lag på hemmaplan, men på bortaplan är det nåt helt annat och man ska normalt sett inte ha en chans här tycker jag.

Hos bortalaget så stryker vi troligen mittbacken Nicolas Spolli samt mittfältaren Matteo Fedele som båda är avbräck för jumbon. Bäste anfallaren Marco Borriello är dessutom avstängd här. Man har även anfallaren Jerry Mbakogu och mittfältaren Raphael Martinho skadad. Dessa två är i och för sig inga startspelare men bredden i laget försvinner ju.

—————————————————————————————————————————————————————————————————

Sassuolo har ett bra lag som är väl inkörda i spelsystemet. Man ligger på en meriterad 5e plats inför omgången och möter nu jumbon. På hemmaplan är man starka och har bland annat slagit Juventus, Napoli och Lazio. Bortalaget Carpi ligger alltjämt sist och i stort sett ingen i laget hade platsat i Sassuolo, säger en hel del. Man är dåliga på bortaplan och har även några spelare borta. Jag spelar Sassuolo att vinna matchen till oddset 1.75. Insatsen blir hög här. Jobba Sassuolo!

/ L’orso