återigen dags för cupmatch i italien och denna gång en riktigt intressant match mellan Sassuolo och Cagliari. Här har vi två lag som gillar att spela fotboll och som spelar en offensivt. Båda lagen har tagit ut trupper där ordinarie försvarare samt målvakter saknas, dock så är offensiven i båda lagen i princip det bästa. Känslan är ju att vi får se en öppen matchbild med flera målchanser och jag har mitt på det klara. Häng med!

  • Sassuolo – Cagliari
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Sassuolo spelade 1-1 senast mot Fiorentina hemma där man hade chanser att göra fler mål men skärpan var långt ifrån bra i den matchen, ska sägas att även Fiorentina hade skärpan inställt fel denna match. Annars så är det ett Sassuolo som imponerar mycket i Serie A och man befinner sig där i toppen utan att kanske utmana de stora lagen direkt. Men man spelar ju en rolig offensiv fotboll och på hemmaplan är man alltid svårslagna. Här har lag som Juventus och Lazio redan förlorat denna säsong.

Man har tagit ut en trupp som ser ganska dålig ut defensivt där flera startspelare saknas/vilas. Vi snackar målvakten Andrea Consigli, mittbackarna Paolo Cannavaro och Emanuele Terranova, samt ytterbacken Sime Vrsaljko. Men även de hårt jobbande mittfältarna Francesco Magnanelli, Matteo Politano och Simone Missiroli saknas. Samtliga jag rabblade upp är avbräck för lagets defensiv. Däremot så har man en stark offensiv där i princip alla finns tillgängliga och vi lär utan tvekan få se den bästa anfallaren Domenico Berardi här eftersom han är avstängd i ligan, så det är ju ett perfekt tillfälle att ge honom matchflås.

Sassuolo    Cagliari

Cagliari kommer från en brakande förlust där man gjorde en extremt dålig insats defensivt när man förlorade mot Brescia borta med 4-0. Fast matchbilden var dock en helt annan där Cagliari styrde och ställde och missade flera bra lägen men blev straffade på kontringar så det står härliga till. Och det är ju just i defensiven akilleshälen är, för offensivt så är man ett bra lag vilket man visat i stort sett hela säsongen trots att 2 av de viktigaste anfallarna saknats i många matcher. Till denna match kan jag tänka mig att man vill visa vad man går för och tar denna utmaning på bästa sätt. Kommer man upp i nivå så borde man kunna störa Sassuolo helt klart.

Men även i Cagliaris fall så har man tagit ut en trupp i princip hela defensiven saknas, men där offensiven är absolut kapabel till att göra mål här. Defensivt så saknas förstemålvakten Marco Storari. I backlinjen så är samtliga ordinarie spelare borta ur truppen och även en till back med flera starter. Vi pratar om Fabio Pisacane, Luca Ceppitelli, Luka Kranjc, Nicola Murru och Marco Capuano. Även på mittfältet så saknar man spelare som gör mycket defensivt arbete i form av Davide Di Gennaro, Marco Fossati och Daniele Dessena. Nu är det enbart juniorer och reserver kvar att välja bland i defensiven, inte så kul måste jag säga. Offensivt så saknas Joao Pedro och Federico Melchiorri vilket också är avbräck men här har man ändå Diego Farias och Marco Sau uttagna som borde få bra med speltid. Och det är de två anfallarna som har levererat i Serie A tidigare.

De två senaste säsongerna har dessa lag spelar väldigt underhållande matcher mot varandra och jag tror på liknande scenario denna kväll.

————————————————————————————————————————————————————-

Sassuolo är ett bra hemmalag och man spelar en offensiv trevlig fotboll. Man har tagit ut en trupp som talar för just det när flertalet defensiva pjäser saknas. Offensiven är dock intakt och jag tror man kommer få flera målchanser här. Cagliari är precis likadana, man gillar att spela en offensiv fotboll och även här har man tagit ut en trupp där man gärna fokuserar på offensiven. I princip samtliga ordinarie spelare i defensiven saknas samtidigt som det finns bra med hot i offensiven. Hur denna match ska sluta under 3 mål har jag väldigt svårt att se. Det kan bli mycket hawaii här med en hel del reservbetonade spelare i båda lagens defensiv. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.95. Och jag maxar med insatsen här. Avanti!!

/ L’orso