Förra säsongens långtidsspel gick väldigt bra och nu börjar bolagen släppa fler och fler långtidsspel inför nästkommande säsong. Jag tycker mig hittat ett intressant spel på ett lag som jag tror kommer gå väldigt knackigt den här säsongen.

  • Spelform: Total season points
  • Spel: Malaga under 50,5 poäng
  • Odds: 1,86 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 00:00 – 16/8

Malaga hade en enorm spelarflykt inför förra säsongen och många (inklusive jag själv) trodde att laget skulle få stora problem att ta någon topplacering. Men man bevisade att man fortfarande var ett lag och stundtals så spelade man väldigt fin fotboll. Man levde mycket på försvarsspelet där mittbacksparet Demichelis/Weligton var bland de bättre i ligan, även målvakt Willy visade flera gånger om att han är en toppmålvakt. En sjätteplats hamnade man på till slut i ligan på 57 insamlade poäng.

malagaisco

Hur ska Malaga klara sig utan Isco?

Mycket har hänt i laget den senaste tiden och jag kan inte tänka mig att Malaga fixar ännu en bragdsäsong med det spelarmaterial man har just nu, och grejen är att det inte finns särskilt mycket pengar att shoppa för i den ekonomiska kris man befinner sig i. Iturra valde att lämna för Granada och inte långt efteråt var Joaquin borta från skutan då han simmade över till serie A och Fiorentina. Två förluster som kanske inte svider extremt mycket, men det är inte nog där.. Demichelis (Atlético), Toulalan (Monaco) och framförallt Isco (Real Madrid) lämnade även laget och denna trio kommer lämna ett väldigt stort hål efter sig som jag inte tror Malaga kommer lyckas fylla.

Kikar vi på spelare som kommit in i laget så hittar vi portugisen Flávio Nunes Ferreira samt ivorianen Bobley Anderson. Två spelare som inte alls är testade på den här nivån och det känns som Malaga försöker hitta en oslipad diamant här till ett bra pris, något som man är tvingade till med en ansträngd ekonomi.


Nej detta kan inte bli en bra säsong för Malaga och att man plockar minst sju poäng mindre än förra säsongen ser jag som väldigt troligt. Betsson erbjuder 1,86 för det här spelet och det får sig en insats strax över medel.

/e@sy