Sarpsborg 08 är obesegrade hemma hittills och tar i denna match emot Rosenborg som är obesegrade borta så här långt. Det skiljer en del mellan lagen vilket också visat sig i tidigare möten. Jag har det hela klart för mig och spelar.

Match: Sarpsborg 08 – Rosenborg
Spel: Rosenborg
Odds: 2.42 @ Pinnacle
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 19/5 19:00

Sarpsborg 08 har startat säsongen bra hemma hittills och är också obesegrade på dom fyra matcher hemma man spelat med 3-1-0 och 9/2 i mål. Borta har det varit en annan historia och i senaste matchen föll man också tungt borta mot Stromsgodset med 4-1. I tabellen ligger man på en 10:e plats inför denna match och det var också i botten man hamnade förra säsongen. Det återstår att se om laget klarar av att putsa till resultaten från förra säsongen. Inget nytt att rapportera om i laget, i förra matchen kom kaptenen Ole Christoffer tillbaka efter avstängning.

sarpsborg_200x200rosenborg_200x200

Rosenborg har startat piggt hittills och trots en rad bra chanser och dominans förlorade man i senaste matchen hemma mot Stabaek med 1-3. Laget har så här långt av säsongen spelat klart bättre på bortaplan än man gjort hemma och är också obesegrade borta med 2-2-0 och 7/4 i mål. I tabellen ligger man inför denna omgång på en 5:e plats och självklart förväntas man finnas med i toppen även i år, förra säsongen slutade laget på en 2:a plats. Man var också ligans bästa bortalag förra säsongen. Tveksam till spel i denna match är Christian Gamboa, saknas gör Mikkel Diskerud på grund av VM-spel.

Trots att Sarpsborg 08 är obesegrade hemma hittills och deras dominans i dom matcher man spelat hemma lägger jag inte så mycket vikt vid det i denna match. Sarpsborg 08 var inte särskilt duktiga hemma förra säsongen och jag tror inte att laget kommer att underrätta några mirakel på hemmaplan allt vad säsongen lider. Rosenborg har varit stabila borta så här långt och ett lag som Sarpsborg 08 ska man inte ha några större problem med, man har dessutom vunnit samtliga möten mot dom. Det skiljer också en hel del lagen emellan i grundkapacitet och det kommer att synas i denna match. Tvåan spelas med måttlig insats.