Norsk fotboll denna söndag och valet föll på ett intressant möte mellan Sarpsborg 08 och Molde. Båda lagen har spelat bra denna säsong och Molde toppar också tabellen. Till dagens match har dock ett av lagen fått ett par avbräck och detta kan bli en sann värdemätare.

Match: Sarpsborg 08 – Molde
Spel: Över 2.5
Odds: 1.65 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 17/8 18:00

sarpsborg_200x200molde_200x200

Sarpsborg 08 har spelat bra denna säsong och återfinns på en 8:e plats i tabellen inför denna omgång. I senaste matchen spelade man borta mot Vålerenga och man lyckades få med sig en poäng från matchen efter att man kvitterat till 2-2 alldeles i slutet av matchen. 2-2-1 på dom fem senaste och hemma hittills har man spelat riktigt bra med 5-3-1 och 16/9 i mål. Hemmalaget har ett par kännbara avbräck till denna match då man hade otur i senaste matchen och fick både spelare avstängda och skadade. Avstängda i denna match är Steffen Ernemann, Marting Thomt Jensen och Kjetil Berge. Frågetecken har man på Ole Christoffer, saknas på grund av skada gör Jeremy Berthod.

Molde fortsätter att imponera och är också fortsatta ligaledare. I senaste matchen fick man 2-2 hemma mot Stabæk, och det var andra gången på hela säsongen som man gett bort poäng hemma. Molde är obesegrade på dom fem senaste med 3-2-0 och laget ser fortsatt stabila ut. Borta denna säsong har man spelat 5-3-1 med 14/7 i mål. I toppen har man sex poäng till godo ner till närmast jagande Odd BK. Frågetecken inför denna match har man på Bjorn Bergmann Sigurdarsson, saknas gör Espen Bugge Pettersen och Joshua Gatt.

Molde är ganska klara favoriter i denna match och det är också av förklarliga själv man är det. Man har spelat riktigt stabilt denna säsong och det är inte många lag som rått på Molde hittills. Sarpsborg 08 har spelat bra dom också men det har varit mot lite sämre motstånd än det som väntas i denna match, samtidigt dras man med en del kännbara avbräck i laget och trots hemmaplan i denna match tror jag att dom kan få problem. Molde som har två raka oavgjorda matcher bakom sig behöver en vinst nu och jag tror att man kommer att starta med ett högt tryck i matchen. Något som båda lagen visat i dom senaste matcherna är att man kan göra mål, sett till båda lagens målskörd dom senaste tolv matcherna så har man tillsammans ett målsnitt på 3.25. Sett till historiken brukar det också bli en del mål när lagen möts och det är också något jag tror vi kommer att få se i denna match. Över 2.5 spelas.