Första mötet slutade 0-0 i Örebro och här är det dags för den andra och avgörande matchen. Ena laget har stora bekymmer i truppen och för mig känns ett spel solklart här!


Sarajevo – Örebro
Mitt tips: 1
Odds: 2.40 @ 888sport
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

I första matchen var Örebro det spelförande laget men kunde tyvärr inte utnyttja detta då Sarajevos defensiv var för bra. I den här matchen är det helt annorlunda förutsättningar då Sarajevo bör vara det spelförande laget. Man är alltid som starkast inför sin fanatiska hemmapublik och jag tror Örebro kommer få det tufft. Förra säsongen slutade Sarajevo med hemmaraden 12-2-1 vilket berättar en hel del om hur hemmastarka man är.

Sarajevos ligaspel har inte dragit igång ännu och det är väl enda minuset vi kan sätta för Sarajevo. Ligan startar dock om 2 veckor så man bör vara i god matchform för dagen trots detta. Tränaren för Sarajevo har sagt i media att det är viktigt för klubben att man går vidare och med tanke på att man inte förlorade på bortaplan så bör chansen till detta vara mycket god. Man stortrivs på sin hemmaplan och nu möter man ett Örebro som är helt utan form och som dessutom har massor av tunga avbräck inför den här matchen!

Örebro går som alla vet väldigt tungt i Allsvenskan för dagen. Man har 5 raka förluster och 6 raka utan seger bakom sig och formen är riktigt usel. Man har målskillnaden 1-10 på de 3 senaste matcherna där man mött GAIS och Elfsborg. Nu ställs man inför en om möjligt än mer tuffare uppgift och utan självförtroende i ryggen så tror jag det kommer bli ruskigt tufft.

Man har dessutom stora bekymmer inför matchen, inte minst i defensiven där man saknar båda försvarna Patrik Anttonen och Magnus Wikström som även är lagkapten i laget. Frågetecken sätter vi för försvararen Tommy Virtanen och mittfältaren Magnus Kihlberg som båda varit febersjuka tidigare i veckan. Även offensivt har man stora bekymmer då man saknar den interna skytteligaledaren Bedoya och lägg därtill de offensiva spelarna Andreas Haddad, Kushtrim Lushtaku och William Atashkadeh som alla missar matchen. Som om det inte vore nog så har man frågetecken för anfallaren Robin Staaf som drogs med smärtor efter senaste matchen men det mesta tyder på att han ”tvingas” spela här i brist på anfallare.

Som ni ser saknar man helt säkert 6 spelare plus att man har frågetecken för 3 spelare. Inga roliga förutsättningar inför en så här tuff match…