Ännu en dag med spansk cupfotboll och här är det Atletico Madrid som reser till Barcelona för att ta sig an Sant Andreu. Man reser med en väldigt stark trupp och borde göra processen kort med sitt motstånd här.

  • Match: Sant Andreu – Atletico
  • Spel: Atletico över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Sant Andreu är en stadsdel i Barcelona och tillika ett fotbollslag som spelar i den spanska tredjeligan. Laget har faktiskt ett gäng säsonger i segundan bakom sig, men det var på 50 och 70-talet man var som bäst. Man är heller inget topplag i tredjeligan och parkerar på en 11:e plats i sin grupp, precis i samma trakter som Espanyols b-lag håller till, med andra ord inget höjdarlag. Jag såg de flesta matcherna från Copa del Rey igår och fick en ganska bra uppfattning om hur bra ett lag från tredjeligan är. Nu var det inget lag som fick dunderstryk direkt, men det handlade mer om att del lag från la liga saknade skärpa i avsluten. Precis som smålagen igår kommer nog Sant Andreu prioritera anfallsspelet i den här matchen och försöka bjuda sina fans på lite show, bara man får göra ett mål så spelar det nog mindre roll hur många man släpper in.

Ingen koll på skadeläget hos hemmalaget men man har försvararen Azparren avstängd.

atleticoraulgarcia1

Atletico Madrid har imponerat stort den här säsongen och även när man nyttjat en mindre bra elva så har även den imponerat, till exempel när man mötte Zenit i Champions League. Atletico har en ganska självklar elva när alla är friska och hela, så det gäller för reserverna att visa upp sig när man får chansen. Jag tänker främst på spelare som Adrian och Raul Garcia, två herrar som platsat i de flesta startelvorna i la liga. Det är ingen vildare chansning att dessa får speltid i den här matchen och dessutom kan vi nog förvänta oss ytterligare anfallskraft i bra klass, med på resan finns nämligen Diego Costa samt David Villa. Med Leo Baptistao hemma på sjukbänken så kommer förmodligen en av dessa herrar att ansluta till Adrian på topp, och då lär det bli åka av. För övrigt så är det även riktigt starka mittfältare man reser med, där bland annat Turan, Koke, Torres och redan nämnda Garcia finns med.

Spelare som lämnas hemma är Gabi, Miranda, Juanfran, Suarez, Baptistao, Insua, Rodriguez och målvakt Courtois.


Det här ett motstånd som ett renodlat b-lag från Atletico ska bolla med en vanlig dag. Men eftersom man har en betydelselös CL-match till veckan så kommer förmodligen startelvan bestå av ganska många spelare från den normala startelvan. Nu tror jag inte att Diego Costa kommer få någon startplats, men det skulle duga gott och väl med David Villa. Jag tror på minst tre bortamål här och går in med en lite tyngre insats på spelet, kan hända att jag smäller in ytterligare ett par units om startelvan ser riktigt bra ut.

/e@sy