San Jose har inatt chansen att avgöra och som första lag ta sig vidare från den västra konferensen. Motstånder ikväll är återigen Vancouver som de sista matcherna varit riktigt usla. Frågan är om man kan repa sig och vinna idag. Jag tror inte det.

  • Match: San Jose – Vancouver
  • Speltips: San Jose över 2.5 mål
  • Odds: 1.86 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/5, 04.05

San Jose har varvat upp och för en gångs skull ser man ut att vara i riktigt fin form nu i slutspelet. Något som under ett par år i streck varit ett problem för Sharks. Under grundserien har man i många år varit en gigant, men när det väl kommer till slutspel så viker de stora stjärnorna ner sig. Iår har man gjort det riktigt bra, även om motståndet har varit riktigt dåligt nu i första rundan. Sharks har vunnit de första tre matcherna med 3-1, 3-2 och senast 5-2. I alla matcherna har man nått tre mål och man har dessutom skapat mycket chanser. Det finns ingen anledning att tro att man inte ska skapa mycket ikväll också. Gör man det så når man tre mål ikväll med, spelar ingen roll om det är efter full tid eller sudden. Hemma är man starka och har under säsongen bara förlorat 2 av 24 matcher i full tid, vilket är otroligt starkt. Jag tror man vinner matchen mot ett Vancouver som såg aningen uppgivet ut senast och jag har svårt att tro på någon ändring idag när det nu också står 3-0 i matcher. Oddset på ML är lågt, men för att vinna tror jag man behöver göra minst tre mål och på över 2.5 mål för Sharks får vi hela 1.86. Det måste tas. Inbördes denna säsong så har San Jose vunnit alla sex spelade matcher. Man har dessutom gjort minst tre mål mot Nucks i åtta raka matcher. Tycker vi har goda chanser på att man går över linan idag med. Sharks har frågetecken för Jason Demers och Martin Havlat.

Vancouver har också varit ett riktigt bra grundserielag genom åren, men som Sharks har de i slutspelet vikt ner sig. Deras två stora stjärnor Henrik- och Daniel Sedin har varit iskalla hittills. Frågan är om dessa två herrar inte klarar av det fysiska spel som det blir i ett slutspel. Det är två finlirare och det känns mycket väl som att det kan vara fysiken man saknar. Deras poängsnitt genom alla år i slutspelen är betydligt mycket lägre än i grundserien. Det som även varit Vancouvers räddning denna säsong är att man haft ett stabilt försvarsspel och en bra målvakt. Nu har varken Corey Schneider eller Roberto Luongo övertygat och man har släppt in en del billiga mål. Laget såg som sagt aningen uppgivet ut förra matchen och jag har svårt att tro på att spelarna tror att dem ska kunna vända detta, trots att man säger det i media. Som sagt, alltid när det är slutspelshockey så åker alltid målvakten lite tidigare än om man jämför mot grundserien. Ligger Vancouver under idag så kommer de gå all in  framåt och då blir det stora luckor bakåt, kanske tillochmed utan målvakt. Chansen till att man släpper in tre mål denna match är betydligt bättre än vad oddsen säger. Jag gissar på att Vancouvers säsong tar slut inatt, och då gör den också det tillsammans med ett par insläppta i egen bur. Vancouver saknar Chris Tanev, David Booth och Manny Malholtra.

Sharks Overall Scoring: 2.6
Sharks Home Scoring: 3.0
Sharks Home PP: 25.4%

Canucks Overall Defense: 2.5
Canucks Road Defense: 2.8
Canucks Road PK: 81.35%


Sharks är starka hemma och avgör ikväll. Vinner man så kommer man också att göra minst tre mål. Den tar vi före ML då oddset är mycket högre. Jag spelar San Jose över 2.5 mål till oddset 1.86 hos Pinnacle med 6 units.

Twitter @Hedenskog och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden