San Jose Sharks har nyligen trejdat bort backen Douglas Murray och ikväll tar man emot Vancouver som anses som ett av Westerns bästa lag, men Nucks har en del problem och spelet klickar inte som det brukar så det blir ingen lätt match i Shark Tank inatt.

  • Match: San Jose – Vancouver
  • Speltips: San Jose ML
  • Odds: 1.81 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/4, 04.35

San Jose är nog det lag denna säsong som antingen haft mest medvind eller också mest motvind. Säsongen startade otroligt bra och framförallt deras förstaline producerade med Patrick Marleau i spetsen. Sviten vid starten höll sig i sju raka matcher med vinst innan man fick se sig besegrade av Nashville. Då blev det tvärtom och man åkte istället på sju raka förluster. Efter detta spelade man upp sig litegrann, men fick inget riktigt flow i spelet. Nu verkar man dock återigen hittat formen och har fyra raka segrar och har faktiskt spelat riktigt bra i alla dem matcherna. Laget har krigat sig upp på en sjätteplats i Eastern Conference och ser ut att ta sig till slutspel då man just nu har fyra poäng ner till strecket. Till slutspel ska man verkligen ta sig, allt annat vore en stor skräll med tanke på att man besitter ett riktigt bra lag. Hemma i Shark Tank så är man oftast i en klass för sig. Man är ett av de bästa lagen bakåt i hela ligan och framförallt på hemmaplan där man släppt in i snitt under två mål per match. Totalt har man vunnit 11 av 16 matcher denna säsongpå hemmais. Två gånger har man också hunnit besegra Vanvouver.

Vancouover har gjort det helt okej denna säsong. Man har plockat poäng och ligger på en fjärdeplats trots att man inte övertygat spelmässigt, men det är också en styrka i sig. Henrik- och Daniel Sedin ligger som vanligt i toppen av den interna poängligan, men de har inte varit lika överlägsna som man brukar vara. På slutet har både Cory Schneider och Roberto Luongo varit riktigt bra och faktiskt räddat dem i många matcher. Laget har faktiskt en riktigt bra form och vunnit mycket på slutet, men jag tycker att i nattens drabbning så kommer man behöva en hel del tyngd för att slå tillbaka ett hemmastarkt Sharks, och det tror jag man saknar. San Jose spelar ett tungt spel på framförallt hemmaplan och det ska man kunna dra nytta av. Sharks har både längre och framförallt mycket tyngre spelare och det hoppas jag man visar. Ingen målvakt är bekräftad ännu för Nucks, men tycker inte det spelar någon större roll vem som får chansen. Vancouver har också en hel del problem på skadefronten då Ryan Kesler, Manny Malholtra, David Booth, Zach Kassian och Keith Ballard alla är skadade och missar matchen.


Hemmafördelen, tyngden och skadeproblemen hos Nucks gör att jag lägger favoritskapet på Sharks inatt. Jag kommer spela San Jose ML till oddset 1.81 hos Pinnacle med 6 units. Matchen visas på Viasat Hockey med start 04.35 svensk tid på tisdag morgon.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden