Tre kluriga matcher i nattens NHL. Men jag fastnar för mötet mellan San Jose Sharks – Washington Captials. Två lag som har spridda former men båda lagen kommer till spel med förluster i ryggen.
Sharks defensiv har inte imponerat på slutet och laget läcker som ett såll medan Capitals målskytte har gått lite i stå. Blir det någon islossning för något av lagen?

  • Match: San Jose Sharks – Washington Capitals
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 12/2, 04.30

Sharks förlorade än en gång i sin senaste match. Då på hemmaplan mot Calgary Flames med 4-1. Till Sharks försvar är Flames inget lag man trivs emot. Men förlust blev det och det blev den andra raka och den fjärde på lagets fem senaste matcher. Sett över dom tio senaste matcherna har Sharks en statistik på fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
En skral poängproduktion på slutet har lett till att kampen kring slutspel tätnar. Sharks står på sextiotre poäng efter femtiofem matcher och ligger på en sjunde plats i Western Conference. Dock bara fyra poäng fler än närmsta lag som ligger utanför slutspel som dessutom har två matcher färre spelade.
Sharks har varit en målfabrik under säsongen och har gjort massor utav mål. Dock har laget nästan släppt in lika många som man har gjort. En målskillnad på 154-153 ger ett snitt på 5,58 mål per match.

Sharks inne i SAP Center at San Jose har varit matcher med mål mål och åter mål. Totalt har publiken fått se hundrasextioen stycken rassla in i något av dom två målburarna. Det ger ett målsnitt på 5,75 mål per match.
Sharks har spelat tjugoåtta hemmamatcher och har tagit trettiotvå poäng. Med den poängskörden blir laget Western Conference sjunde bästa hemmalag.
Sharks förlorade som sagt sin senaste hemmamatchen och det var den tredje raka förlusten på hemmaplan. Noterbart är att det har blivit totalt trettiofyra mål på lagets fem senaste hemmamatcher. Ett snitt på 6,8 mål per match.

Sharks kommer till spel utan:
M. Vlasic
D. Tarasov
T. McGinn
M. Brown
R. Torres
J. Braun

san_jose_200x163V.S washington_200x122

Capitals segersvit på tre raka matcher bröts när laget förlorade mot Philadelphia Flyers med 3-1 på hemmaplan. På Capitals tio senaste matcher har det blivit fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
Med en stigande form har Capitals skaffat sig lite marginal till lagen som ligger utanför slutspel och har just nu sju poäng ner till närmsta lag utanför slutspel. Capitals har spelat ihop sextiosex poäng efter femtiofyra matcher och ligger på en sjunde plats i Eastern Conference.
Capitals har gjort fler mål än Sharks och har haft en stabilare defensiv. En målskillnad på 157-135 ger ett målsnitt på 5,40 mål per match.

Capitals har varit grymma på bortaplan under den här säsongen. Poäng i arton av lagets tjugosju bortamatcher och en total poängskörd på trettioen poäng. Det gör Capitals till Eastern Conference femte bästa bortalag.
På dessa matcher har Capitals fått till en målskillnad på 76-69. Det ger ett snitt på 5,37 mål per bortamatch.
Capitals vann sin senaste bortamatch mot Ottawa Senators och bröt sin fem matchers långa förlustsvit på bortaplan. Noterbart är att tre av dom fem senaste bortamatcherna har slutat över 5,5 mål.

Captitals kommer till spel utan:
J. Erskine
D. Orlov

Två lag som oftast bara stöter på varandra två gånger per säsongen.
Under den här säsongen har lagen mötts en gång. Den matchen spelades med Capitals som hemmalag och där vann Sharks en målrik tillställning med 6-5 efter straffar.
På lagens tio senaste möten har det slutat med åtta segrar för Sharks och två för Capitals. Noterbart är att fem matcher har passerat över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem.
Sen säsongen 1998-1999 har lagen möts tio gånger inne i  SAP Center at San Jose. Det har slutat med nio segrar för Sharks och en för Capitals. Det var i det förra mötet som Capitals vann sin första match i  SAP Center at San Jose. Noterbart är att fyra matcher har slutat över 5,5 mål och tre matcher har stannat på fem mål.

Kan Sharks lyckas vända trenden mot Capitals?
Jag litar inte på Sharks trots att all historik talar för en hemmaseger. Det spel Sharks har visat upp den senaste tiden är inte godkänt och försvarsspelet levererar inte överhuvudtaget. På hemmaplan ser det ännu dystrare ut då laget har släppt in fjorton mål på sina tre senaste hemmamatcher. 
För Capitals del ser försvarsspelet bättre ut men nu har målskyttet gått i lås istället. Endast två mål på dom två senaste bortamatcher. Men tittar vi på lagets fem senaste bortamatcher har det blivit mål åt båda håll. Faktiskt hela tjugosju mål.
Det är två lag som har en styrkor i det offensiva spelet och man kan göra mål. Vardera lag har gjort hundrafemtiofyra respektive hundrafemtiosju. Ett målsnitt på nästan tre gjorda mål per match.
Två lag som måste börja stabilisera formen och mellan lagen brukar det kunna sjunga rejält i målburarna. Minst fem mål i åtta av lagens tio senaste möten.
Med ett Sharks vars defensiv inte är i sin ordning får Capitals goda möjligheter att kunna hitta en väg att göra mål. Medan Sharks som trivs mot Capitals får en bra träning att hitta tillbaka till sitt vinnande koncept och börja vinna matcher, men laget har massor utav skador och Capitals kommer försöka få en match i högt tempo. Vilket kan bli jobbigt för lagets stjärnspelare som kommer få massor utav istid.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,10 hos Betsafe