NHL går vidare och en viktig match för San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs. Båda lagen har haft det svårt den senaste tiden. Maple Leafs fortsätter sin roadtrip och nu vankas den tredje raka bortamatchen. Dom två tidigare har inte varit någon succé då laget har blivit nollade i båda matcherna. Lossnar målskyttet inatt mot ett för stunden svagt hemmalag som Sharks?

  • Match: San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs
  • Serie: NHL
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål eller fler? JA
  • Odds: 1,70 @ Betway
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 16/1, 04:30

Startande målvakter:
Sharks:
Maple Leafs:

Sharks satte stopp för sina två raka förluster då laget besegrade Arizona Coyotes med 3-2 på bortaplan. En stark seger av Sharks som hamnade i ett 0-1 underläge efter den första perioden. Laget vände under den andra perioden till ledning 2-1, men innan den tredje perioden stod det 2-2 på tavlan. I den sista perioden gjorde Sharks tidigt 3-2 och det stod sig resten av matchen.

Sharks har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-5-1. Med en något skör poängskörd den senaste tiden krigar Sharks kring strecket vid slutspel. Sharks har spelat till sig femtioen poäng efter fyrtiofyra spelade matcher och ligger på en sjätte plats i Western Conference. Men då är Sharks ett utav lagen i Western Conference som har spelat flest matcher.
Sharks har på dessa matcher spelat målrikt. En målskillnad på 119-120 ger ett snitt på 5,43 mål per match.

Sharks form på hemmaplan är inget vidare. I den senaste hemmamatchen vann New York Rangers med 3-1. Det innebar Sharks tredje raka hemmaförlust.
Sharks har hittills spelat nitton hemmamatcher och på dessa matcher har det totalt blivit tjugotvå poäng. Det gör Sharks till Western Conference blott tolfte bästa hemmalag.
Laget har en målskillnad på 53-50 på dessa matcher och det ger ett snitt på 2,78 mål framåt och 2,63 insläppta mål per match.
Sharks fem senaste hemmamatcher har det slutat med två segrar och tre förluster. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat med att båda lagen har gjort minst två mål vardera.

Sharks kommer till spel utan:
M. Mueller
M. Brown
R. Torres

san_jose_200x163 V.S toronto_200x200

Maple Leafs fortsätter att gå riktigt tungt. Laget förlorade mot Los Angeles Kings med 2-0. Förlusten följdes upp med en ny förlust och en ny match med att inte ha gjort mål framåt. I natten som var spelade Maple Leafs borta mot Anaheim Ducks. Matchen slutade 4-0 till hemmalaget och Maple Leafs får inte spelet att fungera i Kalifornien.

Förlusten innebar Maple Leafs femte på lagets sex senaste och har på sina tio senaste matcher tre segrar och sju förluster, 3-7-0.
En form som är allt annat än het och slutspelet kryper längre och längre bort för laget. Maple Leafs har just nu fyrtiosju poäng efter fyrtiofyra matcher och ligger på en tionde plats i Eastern Conference. Laget har fem poäng upp till slutspel, men är ett av lagen som har spelat flest matcher.
Maple Leafs är däremot ett utav lagen i NHL som har gjort flest mål, samt ett lag som släpper in nästan flest. Med en målskillnad på 137-136 snittas matcherna med 6,20 mål.

Bortaplan har inte varit Maple Leafs melodi heller. Laget har nu fyra raka förluster på resande fot och har bara spelat ihop sjutton poäng på tjugo bortamatcher. Det gör Maple Leafs till Eastern Conference trettonde bästa bortalag.
Problemet har inte varit målskyttet utan till stor del försvarsspelet. Laget har släppt in massvis av mål på bortaplan. En målskillnad på 49-62 ger ett snitt på 2,45 mål framåt och 3,1 mål bakåt per match.
Maple Leafs fem senaste bortamatcher har inte laget gjort fler än ett mål i fyra raka matcher och bara tagit en seger.

Maple Leafs kommer till spel utan:
L. Komarov (spelar ev inatt)
D. Booth (spelar ev inatt)
P. Holland
J. Lupul

Säsongens första möte.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Det resulterade i två segrar för Sharks.
Den första på bortaplan och då vann Sharks med 4-2. Den andra var på hemmaplan och då vann Sharks med 6-2.
Lagen möts inte så ofta och har bara mötts fjorton gånger sen säsongen 1998-1999. Det har resulterat i åtta segrar för Sharks, fyra för Maple Leafs och två matcher har slutat oavgjort. Noterbart är att i tolv matcher har båda lagen gjort minst två mål.

Två lag på banan som måste börja ta fler tvåpoängare.
Båda lagen har en relativt svag form om man ska vara något generös. Sharks måste börja få igång sitt hemmaspel då spelet på bortaplan är bra, men fler segrar måste bärgas på hemmais. Medan det är tvärtom för Maple Leafs. Laget måste börja ta segrar på bortaplan. Men jag ser tendenser att båda lagen ska kunna göra minst två mål vardera ikväll.
1: Båda lagen måste vinna. Sharks och Maple Leafs är ett av dom få lagen som har spelat överlägset flest matcher jämfört med dom andra lagen.
2: Det är två lag som gör mycket mål. Maple Leafs har gjort nästan flest mål i hela NHL och Sharks är inte alltför svaga på målskyttet heller. Båda lagen har ett försvarsspel som inte fungerar utmärkt och släpper in på tok för mycket mål.
3: Historiken talar för mål. I tolv av fjorton möten har lagen gjort minst två mål vardera. Båda mötena förra säsongen gjorde lagen minst två mål var.
Med två lag som måste vinna för att nå slutspel, samt för att bryta sin hemma respektive borta trend. Jag har ytterst svårt att se Maple Leafs bli nollade för tredje matchen på raken i Kalifornien. Islossning inatt?
Mitt spel blir båda lagen att göra minst två mål eller fler till 1,70 hos Betway.