Ny natt med NHL och en drös av matcher. Vi bjuds på hela tolv stycken. Den matchen jag riktar fokuset mot är fjolårsfiasko laget San Jose Sharks som söker revansch och har börjat säsongen betydligt bättre än föregående. Dom ställs emot New York Islanders som förra säsongen var ett något oväntat topplag men har tappat formen nästan fullständigt den senaste tiden. Öppnar det upp för en hemma seger inne i Shark tank?

  • MatchSan Jose Sharks – New York Islanders
  • Liga: NHL
  • Speltips: Money line Sharks
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 11/11, 04:30

Startande målvakter:
Sharks:
Islanders:

Sharks kommer till spel med en 0-1 förlust i bagaget. Laget förlorade mot Anaheim Ducks på hemmaplan och förlusten grundlades till stor del av Ducks fenomenala bortaspel samt en storspelande A. Khudobin som motade samtliga trettioen skotten han fick på sig. Förlusten innebar Sharks sjunde på lagets tio senaste matcher, 3-7-0. Dock har Sharks två segrar på sina fyra senaste matcher.

Med en sviktande form har den stabila inledningen blivit som bortblåst och vi finner Sharks nu först på en tionde plats i Western Conference med fjorton poäng efter fjorton omgångar. Laget har ett poäng upp till närmsta slutspelslag.

Hemma i Sap Center at San Jose har Sharks inte fått till det fullt ut. Nu senast föll laget som sagt hemma mot Ducks och har på sina sju inledande hemmamatcher tre segrar och fyra förluster. Det ger Sharks en poängskörd på sex poäng och står som Western Conference tionde bästa hemmalag.

san_jose_200x163 V.S islanders_200x200

Islanders överraskade många förra säsongen då laget länge var med och krigade om konferens-titeln. Den här säsongen började lika med ett imponerande spel och poängen duggade tätt. Dock har förlusterna duggat tätare än vad segrarna gjort på slutet. Nu sist blev det en 1-2 förlust på hemmaplan mot Boston Bruins. Förlusten var lagets andra raka och den femte på lagets sex senaste matcher. Sett över dom tio senaste matcherna har Islanders fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.

Förlorar lagen under längre perioder dalar lagen oftast neråt i tabellen. Så har även fallet blivit för Islanders som nu ligger på en sjunde plats i Eastern Conference med sjutton poäng efter femton spelade omgångar. Vi kan konstatera att det är långt upp till ledarna av Eastern Conference, Montreal Canadiens som är hela tio poäng före Islanders.

Bortaplan har inte varit Islanders melodi än så länge. Laget har i och för sig bara spelat fem bortamatcher. Av dessa fem har två matcher gått till övertid/straffläggning och där har Islanders vunnit en och förlorat en. Sett över dessa fem bortamatcher har Islanders två segrar och tre förluster och summerat fem inspelade poäng och är Eastern Conference fjortonde bästa bortalag. 
Islanders förlorade sin senaste bortamatch mot Montreal Canadiens med 4-1 och åkte därmed på sin andra raka bortaförlust.

Ett möte har spelats under den här säsongen mellan lagen.
Den matchen spelades i New York med Islanders som hemmalag. Efter lika läge 3-3 inför slutperioden var det Islanders som visade prov på effektivitet och vann perioden med hela 3-0 och vann matchen med totala 6-3.
Inbördes möten av lagens tio senaste bataljer har Sharks sex segrar och Islanders fyra.
Inne i SAP Center at San Jose har Sharks vunnit fem av lagens sex senaste möten. 

Vilket lag ändrar formkurvan något efter nattens möte?
För min del ser det ut som att det är Sharks som kommer göra det.
1. Sharks har stått för flera starka insatser på hemmaplan men har inte fått in målen medan motståndarna har visat upp ett starkt försvars och målvaktsarbete. Islossningen på hemmaplan kommer komma för normalt hemmastarka Sharks.
2. Islanders form är allt annat än bra för tillfället. Två raka förluster på bortaplan och endast en seger på lagets sex senaste matcher. 
3. Sharks trivs hemma mot Islanders. Sharks har fem segrar av dom sex senaste matcherna inne i SAP Center at San Jose. Matcherna är ofta jämna och tighta men tack vare hemmaplan väger Sharks tyngre.
Ett Sharks som är bättre än vad tabellen visar och med ett bättre hemmaspel än på länge mot Islanders formsvacka gör att bägaren väger över för en hemmaseger.
Mitt spel blir Sharks som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos bet365.