Formsvaga San Jose Sharks möter ett formstarkt Montreal Canadiens, som kommer till spel med fyra raka segrar. Sharks har varit otroligt hemma svaga den här säsongen och har nu hela ÅTTA raka hemmaförluster. Att då få möta ett utav ligans bästa bortalag som dessutom har två raka bortasegrar på kontot. Kan Sharks lyckas få igång sitt hemmaspel eller är det dömt för att misslyckas den här säsongen?

  • Match: San Jose Sharks – Montreal Canadiens
  • Speltips: Money line Sharks
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 3/3, 04.00

Startande målvakter:
Sharks: A. Stalock
Canadiens: C. Price

Sharks förlorade sin tredje match på raken när Ottawa Senators vände underläge 2-1 till seger 4-2 på hemmaplan. En tung förlust för Sharks som var bra med i matchen, men kunde inte lyckas stänga när laget låg i ledning.
På lagets tio senaste matcher har det blott blivit två segrar och hela åtta förluster, 2-7-1. Med endast fem poäng av tjugo möjliga har Sharks glidit ner utanför slutspelsplatserna och befinner sig nu först på en tionde placering i Western Conference. Det med sextioåtta poäng på sextiotre spelade matcher. Däremot har laget häng på slutspelslagen och har bara två poäng upp till slutspel.

Hemma i Kalifornien och i SAP Center at San Jose fungerar inte längre spelet som det gjorde i början utav säsongen. Sharks har hittills spelat trettiotre av sina fyrtioen hemmamatcher och har bara gått segrande ur fjorton av dessa. Det har blivit en poängskörd på trettiotre poäng och Sharks är Western Conference elfte bästa hemmalag.
Inte nog med att Sharks förlorade sin senaste hemmamatch så förlorade laget även för den åttonde hemmamatchen på raken. En blytung trend för ett normalt sett starkt hemmalag.

Sharks kommer till spel utan:
R. Torres (spelar inte mer den här säsongen)
T. McGinn
M. Brown

san_jose_200x163V.S montreal_200x134

Canadiens är inne i ett fint stim för tillfället. Laget besegrade senast formsvaga rivalerna Toronto Maple Leafs med 4-0 på hemmaplan. Segern innebar Canadiens fjärde raka och poäng för den femte matchen i rad.
På lagets tio senaste matcher har det blivit poäng i nio och laget har tagit sju segrar, 7-1-2.
Canadiens har med andra ord plockat sexton poäng av dom tjugo senast möjliga. Med den sanslösa poängskörden har Canadiens klättrat upp på förstaplatsen i Eastern Conference. Där leder laget med tre poäng före New York Islanders och står på åttiosju poäng efter sextiotvå matcher.

På bortaplan vill inte Canadiens vara mycket sämre. Laget har nu tagit trettionio poäng på sina tjugonio bortamatcher. Det via en statistik på nitton segrar, varav fem efter övertid/straffar och tio förluster, varav en efter övertid/straffar. Det gör Canadiens till Eastern Conference andra bästa bortalag.
Laget besegrade i den förra bortamatchen Columbus Blue Jackets med 5-2 och tog sin andra raka bortaseger. Inte nog med det så var det lagets elfte bortavinst på dom tretton senaste bortamatcherna.

Canadiens kommer till spel utan:
P. Parenteau (spelar ev inatt)
A. Emelin

Nio hemmasegrar av lagens tio senaste möten.
Under nuvarande säsongen har inte lagen stött på varandra ännu. Och det kanske har varit gynnsamt för Canadiens som har förlorat tre raka möten mot Sharks.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sju segrar för Sharks och tre för Canadiens.
Lagens fem senaste möten inne i SAP Center at San Jose har alla resulterat i en hemmaseger. Inte nog med det så har Sharks vunnit sju raka hemmamatcher mot Canadiens.

Räcker det med åtta hemmaförluster nu?
Ett Sharks som måste hitta ett koncept att börja vinna igen. Laget är mycket illa ute och kan inte hålla ut fullt ut. Sharks har tappat två raka matcher med en 2-1 ledning inför slutperioden, för att därefter tappa ledningen och förlora.
Laget är nästintill skadefritt och har inga tyngre avbräck. Det skall sägas att Sharks var ett utav Western Conference bästa hemmalag innan man nu har radat upp åtta raka hemmaförluster.
Sharks trivs normalt på hemmaplan och det är där man oftast reder ut säsongen via hemmamatcherna. Nu får laget verkligen chansen att tända till när Canadiens kommer på besök och Sharks får kliva in i matchen som underdogs på hemmaplan. Något som kommer gynna hemmalaget. Samtidigt har Canadiens ofantligt svårt mot just Sharks och laget har förlorat sju av lagens tio senaste möten, och dom SJU senaste mötena inne i SAP Center at San Jose.
Sharks måste börja vinna matcher får en grym match med ett bra motstånd att kunna vända sin negativa trend emot.
Därav ser jag värdet på Sharks och spelar laget som segrare inklusive övertid och straffar till 2,00 hos bet365.