San Jose tar inatt emot Pittsburgh hemma i Shark Tank där man haft lätt för dagens motståndare Pittsburgh under många säsonger. Idag tror jag dock bortalaget kan störa här, men vågar inte lita på en seger och kommer istället därför köra ett mindre spel på förra omgångs kanske hetaste spelare.

  • Match: San Jose – Pittsburgh
  • Speltips: Evgeni Malkin att göra mål
  • Odds: 3.05 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 2/12. 04.35

san_jose_200x163San Jose är också ett lag som överraskat denna säsongen enligt mig. Att man skulle vara med och kämpa om en slutspelsplats trodde jag att man var kapabla till, men inte att man skulle ligga tvåa i sin division bakom Los Angeles. Nu är det som sagt väldigt långt kvar och raset kan såklart komma närsomhelst. Dessutom är det väldigt jämnt i hela serien. Formen är bra och man har fyra vinster på de fem senaste. Normalt sett brukar man vara starka på hemmaplan och klart mer sårbara på bortaplan, men den här säsongen verkar det vara tvärtom. Man har 4-6-0 på hemmais medans man på resande fot har 10-3-0. Jag tror det är lite på samma sätt som det är för Vancouver. Man är starkare borta för att man har ett starkare försvarsspel än vad man har offensiv, vilket kan innebära att man har svårare att föra matcherna som lagen oftast försöker med när de spelar på hemmaplan. Idag möter man ett lag som har ganska hög kapacitet i grunden, men som haft svårt att få till det. Det kommer dock bildas lägen bakåt och där är framförallt en femma hos Pittsburgh just nu väldigt giftiga.

pittsburgh_200x200Pittsburgh kommer från en förlust hemma mot Edmonton senast och har nu två raka förluster. Spelet senast såg dock relativt bra ut tycker jag och man hade verkligen chanser till att punktera matchen flera gånger, men istället är det Edmonton som går vinnande ur striden med 3-2 efter ett straffavgörande där målvakten Anders Nilsson var en starkt bidragande orsak till varför Oilers fick med sig poäng från matchen. Båda Pittsburghs mål gjordes av Evgeni Malkin och han var en gigant under hela matchen. Jag såg hela matchen och det var längesen jag såg en spelare dominera så kraftigt som han gjorde. Han sköt hela elva skott på mål och hade två stolpskott utöver det. Man kan ju se det som att det är dåligt att bara göra två mål på så många lägen som han hade det, men jag ser det som att han har riktigt bra form. Skapar man mycket lägen så kommer också målen att komma. Han har ensam fått leda Pittsburgh under säsongen tycker jag. Crosby har inte alls varit sig lik och ibland undrar man faktiskt om han är på banan ens. Malkin är ojämn, men när han är bra så vidhåller jag som jag sagt tidigare att han är bäst i världen. Han gör såpass mycket på egen hand. Fem mål på sina fem senaste matcher talar sitt tydliga språk. Inatt hoppas vi återigen att han är dominant.


Hans två mål senast var det absolut världsklass på och det kunde ringt fler gånger bakom Anders Nilsson som gjorde ett grymt jobb i kassen. Mitt spel idag med lillpengen blir Malkin att göra mål till oddset 3.05 hos Unibet. Insatsen landar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden