San Jose Sharks har inte rosat marknaden den här säsongen och ikväll får man tufft motstånd då Pittsburgh kommer på besök. Min känsla här är en vinnare och jag kommer gå på det jag gjort de senaste matcherna.

  • Match: San Jose - Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.87 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 10/3, 03.05

san_jose_200x163San Jose har som jag skrev i inledningen inte alls varit sig själva den här säsongen. Det har nog att göra med en rad olika anledningar och några av dem ska jag dra kort om. Laget man har är ganska gammalt på pappret och nånstans i allt detta så lär man också prestera snäppet sämre än vad man gjort tidigare säsonger. Tiden verkar vara inne och jag tror inte det dröjer förrän man ”börjar om på noll” igen. Den andra anledningen är att man tappat lite slagkraft från förra säsongen och då tänker jag framförallt på backsidan. Dessutom har jag aldrig varit något större fan av målvakten Antti Niemi, som faktiskt väldigt många hyllar som en av världens bästa. Något som jag inte förstår alls. Sedan har spelet på hemmaplan inte stämt alls den här säsongen och man ligger faktiskt i botten av den ligan med ett uselt record på 15-15-5. Sharks som normalt sett brukar vara så svårstoppbara i Shark Tank har inte alls varit sig lika denna säsong. Jag tror som sagt det handlar lite om att laget är sämre än förra säsongen och man tror väl fortfarande att man ska vara det lag som för spelet hemma, något som jag tror de flesta lagen förstått att man kan utnyttja. Nej, fortsätter den formen man har för tillfället så kommer man få det riktigt tufft denna afton mot Pittsburgh. Man saknar Matt Irwin, Mike Brown och Raffi Torres.

pittsburgh_200x200Pittsburgh spelade vi återigen på senast när de mötte Los Angeles på bortaplan och det som sagt med framgång. Man spelade en bra bortamatch där man gjorde vad man skulle och vann. Även om det var på bekostnad av ett individuellt misstag från en LA-spelare. Målvakten Fleury var riktigt bra och lär få förnyat förtroende efter nollan senast. Jag tror Pittsburgh vinner ännu en match ikväll. Som jag skrev innan förra matchen och även matchen innan det så har Pittsburgh spelat väldigt bra under en lång tid, men inte fått utdelning som man kanske velat. Den senaste tiden har man dock hittat nätet väldigt många gånger och man har bevisat gång på gång hur vassa man faktiskt är offensivt sett. Sedan har också Pittsburgh visat en bra trend bakåt då man är väldigt bra på att stänga ner matcher. Många ser det som en stor nackdel att Pens spelar sin tredje match på fyra dagar, men samtidigt har man spelat kontrollerat under hela bortaturnén. Med tanke på den form man är i för tillfället så kan jag inte blunda för dem idag heller. Båda linorna med Evgeni Malkin och Sidney Crosby har producerat på den nivå man ska göra och då är Pens väldigt svårstoppade. Man saknar återigen Pascal Dupuis, Christian Ehrhoff och Olli Maatta.


Pittsburgh är riktigt bra just nu och jag fortsätter att spela på dem. Sharks har inte varit bra den här säsongen och Pens borde kunna avfärda dem ikväll. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 1.87 hos bwin. Insatsen kommer att stanna på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden