San Jose har startat i en rasande hög fart och verkar inte stanna av heller. Inatt tar man emot ett ganska uddlöst Nashville hemma i Shark Tank. Klarar man av att vinna sin åttonde raka match?

  • Match: San Jose – Nashville
  • Speltips: San Jose
  • Odds:2.04 @ Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/2, 04.35

Sharks har spelat övertygande och framförallt deras förstaline med Patrick Marleau, Joe Thornton och Joe Pavelski som har varit en fröjd att se på i både spel fem mot fem och även i powerplay. Sharks har redan spelat 5 matcher på hemmaplan och man har som sagt tagit full pott. De två senaste matcherna har det dock krävts ett avgörande på straffar, men innan dess hade man fem raka vinster i full tid. Enda negativa med det här spelet är att ju fler vinster de tar, desto närmare kommer man den där förlusten. Att den däremot ska komma emot Nashville har jag svårt att se. När man spelar på hemmaplan så får oftast San Jose en liten domarfördel med tanke på det enorma trycket från publiken, däremot så har man en spelstil som är dominant som också gör att motståndarna är tvungna att ta många utvisningar. Nashville har ingen imponerande boxplay-statistik nu i början och här har vi en stor fördel för hajarna. Sharks saknar fortfarande backen Brent Burns, men i övrigt ska man ha full trupp. Antti Niemi väntas få chansen i buren återigen. Sharks har dock haft det ganska tufft mot Nashville de senaste säsongerna, men jag tycker inte det spelar någon roll här med tanke på att det var längesen Nashvilles trupp såg såpass svag ut. Sharks vinner efter full tid.

Nashville går jag emot återigen. Laget ser tunt ut både bakåt och framåt, men det är framförallt i den offensiva biten det visar sig. Redan innan säsongen tappade man många viktiga spelare och har inte fått in några ersättare av klass till någon av dem. Ännu värre är det också nu när Patric Hörnqvist har skadat sig och blir borta ett par veckor. Med tanke på att man redan har en svag trupp offensivt så är det här avbräcket enormt tungt. Nahville vann emot LA Kings senast med 2-1 efter straffar, men innan dess hade man tre raka förluster. På dessa fyra matcher har man bara gjort 4 mål och dessutom bara skjutit 69 skott, vilket tyder på att man har en ganska fantasilös offensiv. Man kommer få problem borta mot Sharks som just nu är ett av ligans formstarkaste lag. Pekka Rinne är den enda som kan rädda dem på en dag som denna.

Det är klasskillnad i den offensiva biten mellan lagen och så länge inte Pekka Rinne har en sån dag där han tar varenda puck så vinner Sharks detta. Oddset på moneyline är för lågt för min del och jag kör att Sharks ska vinna detta efter full tid hos bet365 till 2.04.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden