Säsongen lider mot sitt slut och inatt har vi en match mellan två tuffa och tunga lag. San Jose tar emot Los Angeles som också just nu ser ut att mötas i den första slutspelsrundan med tanke på att man ligger på fjärde- respektive femteplats i Western Conference. Jag kommer lägga fokus på ett skottspel.

  • Match: San Jose – Los Angeles
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/4, 04.35

San Jose har gått riktigt starkt under andra halvan av säsongen, men formen har väl börjat plana ut litegran. Ikväll är det dock en viktig match mellan två lag som spelar mycket på kropp. San Jose har i många år varit ett lag som nästan alltid skapar mycket målchanser. Det har man även gjort denna säsong och de sista matcherna har inte varit något undantag. De sista matcherna har man skjutit 41, 32, 30, 30 och 36 skott mot mål och linan har man klarat i 4 av de 5 senaste. San Jose skjuter alltid mycket på hemmaplan, det är nästan en garanti. Ikväll är det två lag som behöver vinna för man tävlar inbördes om hemmafördel i ett kommande slutspel och därför tror jag inte det kommer bli några bromsar, varken bakåt eller framåt. Inbördes mellan lagen så har man klarat linan i 8 av de 10 senaste mötena så det är två lag som känner varandra väl med tanke på att man också spelar i samma division. Jag tror vi får se en chansrik match återigen. Två gånger har de mötts denna säsong och en gång har man klarat linan. Det var även det i Shark Tank där det totalt blev 63 skott.

Sharks shots off: 31.69
Sharks shots off at home: 32.25
Sharks shots def: 28.86
Sharks shots def at home: 28.15
Sharks shots against Kings last 10 games: 31.7 

Los Angeles spel på bortplan är den största anledningen till detta spel. Kings har en väldigt välorgainserad defensiv tillsammans med en riktigt bra offensiv. På hemmaplan är man riktigt starka och vid ledning så är man ett lag som nästan aldrig går bort sig utan satsar allt på att hålla tätt bakåt, vilket man brukar lyckas bra med. Man checkar inte speciellt hårt och kör ett hederligt gammalt styrspel defensivt och tar på så sätt bort många chanser samtidigt som man inte heller skapar speciellt mycket framåt i dessa lägen. Det är på hemmaplan det och självklart är det effektivt eftersom man vinner, men däremot är det väl ingen publikfriande ishockey. När man ligger under är det dock oftast full fart framåt. När vi börjar prata om deras spel på bortaplan så är det ett helt annat upplägg. Borta kan man aldrig vara säkra och man har vunnit mindre än på hemmaplan, vilket givetvis gör att spelet blir lite svängigare. På bortaplan är man som ett nytt lag som spelar med hög fart och tacklar så fort de får chansen. Luckorna blir givetvis större både framåt och bakåt. Det visas ganska tydligt på statistiken i antal skott då deras snitt är brutalt mycket högre på bortaplan. I 18 av 21 bortamatcher denna säsong har man skjutit minst 30 skott. Dagens lina har man klarat i 16 av 21 matcher. Jämför detta med hemmaplan där man bara klarat linan i 6 av 21 matcher. Vi har goda chanser till att få se en bra match denna natt igen. Man är bra bakåt och släpper till få skott, men vi brukar som sagt få en helt annan matchbild när de spelar på bortaplan.

Kings shots off: 30.00
Kings shots off on road: 33.86
Kings shots def: 24.50
Kings shots def on road: 26.47
Kings shots against Sharks last 10 games: 31.4


Det är Los Angeles spel på bortaplan som är den stora anledningen till detta spel. I övrigt så är det två skottglada lag som känner varandra väl. Jag spelar över 58.5 skott på mål (ordinarie tid) till oddset 1.85 hos Betsson med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden