Nattens sista match går mellan rivalerna San Jose och Los Angeles. Inget av lagen har övertygat på slutet och det känns omöjligt att sia om en vinnare här. Jag kommer istället gå på magkänslan och ett skottspel istället som känns bra mycket bättre. Dels för att det ena laget är bättre defensivt än det andra.

  • Match: San Jose – LA Kings
  • Speltips: Kings flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.95 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/1, 04.35

san_jose_200x163San Jose har två raka förluster och bör vara revanschsugna idag. Förlusterna har kommit mot Calgary och New Jersey. Båda på hemmaplan dessutom så lite överraskande är det allt. Målvakts- och försvarsspelet har inte varit bra de två sista matcherna och min tanke idag när man möter en av sina största rivaler är att hålla koll på de defensiva först och främst. Därav tror jag också man är ganska strukturerade och låter det offensiva spelet komma lite som det kommer och när man verkligen får lägen till det. På de senaste fem matcherna har man faktiskt förlorat skotten i tre av dem. Man torskade skotten mot Calgary, trots att man förlorade. Dessutom övertygande man inte mot Devils där skotten slutade 36-34 till Sharks, trots att man varit i underläge lång del av matchen. Idag tror jag som sagt att man kommer fokusera på att hålla tätta bakåt och då inte gå bort sig framåt då man bör veta om att Kings vänder spelet ganska snabbt och gärna går på tidigt avslut. Sharks är normalt sett ett av de lagen som skjuter mest i hela ligan, men den här säsongen har det inte alls varit likadant som tidigare två-tre säsonger. Idag ligger man på 30.7 skott/match framåt och det är väl helt okej, men fortfarande inte i närheten av förra säsongen då man var uppe på nästan 35 skott i snitt. Då var man dessutom stabila bakåt och släppte inte till mer än 27.8 skott. Den här säsongen är man sämre även i antal skott mot egen kasse. Jag tror Sharks kan ta denna match och så länge man är i ledningen så kommer dem inte gå framåt i onödan.

los_angeles_200x242Kings är ett av de lagen jag gillar att spela på när det gäller att vinna skottstatistiken. Det är inte ofta man får ett spelbart odds på detta lag, men när vi väl får det så måste vi också hugga på det. Kings är ett tungt lag att möta och är väldigt fysiska i sin spelstil. Man jobbar hårt med alla forwards och man lägger mycket puckar mot mål för att jobba på returer där man normalt sett är ganska starka. På slutet har kanske inte det offensiva spelet klickat som det brukar, men man skapar fortfarande en hel del lägen. Bakåt har man faktiskt släppt in en del mål, men det beror inte helt på ett dåligt försvarsspel. Visst är det dåligt på något vis, men jag säger även att det är mycket otur med studsar och även lite dåligt självförtroende som ställer till det. Man har faktiskt hållit nere skotten i de flesta matcher, men man har inte haft flytet att få med sig poäng. Idag tror jag på en tight match, både resultat- och skottmässigt, men jag har däremot en punkt som jag tror avgör skotten här. Kings är det bättre laget defensivt och kommer styra av San Jose bättre och därav hålla Sharks skott under 30 förmodligen. Jag tror det kommer att räcka  då jag tror att Kings är det lag som har störst chans att komma till just 30 skott på mål. De senaste säsongerna har man mötts flitigt och Kings har vunnit skotten i 4 av de 5 senaste matcherna.


Jag tror på en jämn match här där båda lagen kan vara lite rädda för att förlora. Då ser jag Kings hanser till att vinna skotten som bätre än Sharks chanser då man är bättre defensivt och dessutom bygger mycket av sitt spel på att slänga puckar på kassen. Mitt spel blir alltså Kings att vinna skotten till oddset 1.95 hos bwin. Insatsen blir denna gång 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden