Inatt spelas endast tre matcher i NBA och jag har valt att fokusera på matchen mellan New York Knicks och San Antonio Spurs. I mitt förra speltips berömde jag Knicks för sin defensiv, men idag är det ett annat lag än Orlando som står på pappret. Till en början kan mitt val se underligt ut, men jag anser spelvärde finnas i följande match.

  • Match: San Antonio Spurs – New York Knicks
  • Serie: NBA
  • Speltips: Över 192.5p
  • Odds: 1.93 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 16/11 02.30
Knicks är fortfarande obesegrade efter att ha vunnit över Orlando i tisdags. San Antonio spelade också i tisdags då man vann en tight match mot LA Lakers vilket innebar att de nu har 7 vinster och bara en förlust. Matchen mot Lakers slutade 82-84 och Spurs har speciellt att tacka Tony Parker och Tim Duncan för vinsten. Trots att båda var halvkrassliga stod de för 19poäng resp. 18poäng. Det bör påpekas att Duncan spelade mot Dwight Howard, som jämsides med Knicks Tyson Chandler anses vara en av ligans bästa försvarare.
Det som gör det så svårt att försvara TD är att samtidigt som han är en av ligans bästa poänggörare under korgen så har han ett bra skott utanför. Parker å andra sidan fungerar som en spelfördelare och tack vare sin snabbhet utnyttjar han det långsamma försvaret genom att antingen göra poäng eller fördela bollen till någon annan. Spurs har bra 3 poängsskyttar som genom Parkers penetrering får öppna skott. Vilket var en stor faktor till varför de förra säsongen gick 48-18 (näst bäst i ligan). De snittade 104poäng per match, denna säsong har de inte haft samma flyt i sitt anfall, endast 96.6poäng mycket beroende på att de inte lyckats sätta de öppna skott man fått.
Knicks är som sagt obesegrade med 5 raka vinster, vilket till stor del beror på deras defensiv. Deras hjälpförsvar har fungerat bra men det bör påpekas att Knicks inte mött särskilt bra lag, förutom då Heat: Philadelphia (x2), Dallas och Orlando. Den enda gången de egentligen mött en snabb guard var mot Dallas, i form av Darren Collison som knappast kan jämföras med Tony Parker. Detta tror jag är en av anledningarna till varför Knicks försvar har varit så kompakt och deras hjälpförsvar fungerat så bra.
Eftersom Chandler kommer ha fullt upp med Duncan, kommer Parker kunna penetrera fritt och vid hjälpförsvar spela ut den till öppna vingar.
Förra gången lagen möttes var 2012-03-08 då slutade matchen med Spurs seger 118-105, då gjorde Parker 32p.
Knicks har haft ett stadigt poängflöde i sina matcher och snittar 103.4p/match och Spurs försvar är inte heller ett av de bättre i ligan. Jag tror att matchen kommer bli jämn, vem som vinner är svårt att förutse. Jag anser dock att överspelet i denna match är ett bra spel, ö 192.5p. Oddset finns att hitta till 1.93 hos Betsafe
/P.S