Spurs och speciellt Greg Popovich fick extremt mycket kritik för att vila sin förstafemma i gårdagens möte mot Miami. Jag har lite olika teorier varför han valde att vila sina spelare. En anledning tror jag är deras möte nu på lördag mot Memphis Grizzlies och jag har därför valt ut ett spel inför mötet.

  • Match: San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies
  • Tips: ö194p
  • Odds: 1.91 @Bwin
  • Spelstopp: 02.35 2 december
  • Insats: 6/10 units

 

Först och främst vill jag ägna lite plats åt den diskussion som uppstått i NBA det senaste dygnet. Greg Popovich San Antonios coach valde att vila 4 spelare (Parker, Ginobili, Duncan och Green) i matchen mot Miami Heat och det är därför diskussionen uppstått. För mig är det ofattbart hur man kan kritisera Popovich. Vissa kritiker anser att gubben drabbats av hybris och att ”han tror han kan göra vad han vill”. Att ta bort sina största spelare från laguppställningen kan anses vara taskigt mot publiken som då snuvas på en upplevelse samtidigt så ska NBA i mina ögon inte enbart bara vara en show. I vilken annan sport som helst hade det varit självklart att vila viktiga spelare i matcher som inte spelar så stor roll. Spurs är ett ganska gammalt lag och denna match skulle bli deras fjärde på fem dagar. Varför spelade då denna match inte så stor roll det var ju ändå Miami Heat?

För er som inte vet hur NBA är uppbyggt så kan jag snabbt summera: NBA är uppdelad i två huvudgrupper med 3 undergrupper i varje: East och West. Eastlagen spelar fler matcher mot andra lag från East och v.v för att slippa resa så mycket. Heat ligger i East och Spurs i West. De åtta bästa lagen från varje sida spelar separata playoffs där vinnaren från East möter West i ”Finals”. Den som vunnit flest inbördes möten får hemmaplansfördel. Så egentligen spelar denna match egentligen bara roll om Heat och Spurs möts i finalen och i mina ögon har Popovich större problem att hantera.

 

Ett av dessa problem har varit San Antonios bänk, som inte varit lika effektiv som förra säsongen, man förlitar sig för mycket på Parker och Duncan. Bänken har helt klart potential och Spurs som lag är oerhört brett och för att gå långt måste de ha en fungerande trupp där inte endast ett fåtal bidrar. Att göra som Pop gjorde är oerhört smart för då får han spelarna vilade samtidigt som han visar sitt förtroende för de andra spelarna som får självförtroende. Att de förlorade spelar inte så mycket roll då de var otroligt nära på att vinna, i princip enbart med bänkspelare. Otroligt imponerande mot Lebron & hans Heat. Det kan också tilläggas att i Spurs (gårdagens) förstafemma bestod av hela 4 startande os-spelare (Splitter, Mills, De Colo & Diaw) inte direkt USA men fortfarande värt att notera. I mina ögon är det bara Howard Stern som vill tjäna ännu mera pengar.


Åter till speltipset: Spurs kommer alltså hem till San Antonio för att ta emot Memphis, det är lagens första drabbning. Med utvilade stjärnspelare och med en bänk som nästan slog Heat är det kanske inte så konstigt att Spurs är favorittippade, -5.5 i hcp. Matchen är viktig för båda lagen för det kan bli avgörande vilket motstånd man får i första rundan samtidigt som det finns risk för att dem möts senare i playoff-trädet.

Spurs spelar sjunde snabbast i NBA och gör 3e mest i poäng i hela NBA (102.4), deras stora problem har varit returtagning trots det har man ett bra record: 13-4. Memphis å andra sidan spelar långsamt och har en tät defensiv. Det Spurs vill göra är att vända spelet snabbt, för då hänger inte Memphis stora lag riktigt med. Speciellt Randolph är otroligt långsam, detta bör passa Parker bra då han är en av ligans bästa spelare på att trycka boll. Jag tror inte Spurs kommer få så stora problem offensivt även om Duncan kanske till viss del blir bortplockad. Det är på den defensiva sidan man kommer få problem spec. mot Randolph och Gasol som kommer krossa returerna och lag som möter Grizzlies har överlag svårt med dessa bjässar (se bara Raptors igår som blev total slaktade).

 

För att Spurs ska lyckas slå Memphis måste de spela snabbt och fokusera offensivt. Memphis kommer få ut mycket poäng från ”andra chanser” från offensiva returer och då måste Spurs fördela bollen i laget och flera spelare steppa upp. Poängflödet från Gay borde fortsätta även i denna match och jag anser att överspelet är väldigt lockande i denna match istället att försöka bestämma matchens utgång som känns oviss på förhand.

Memphis har kommit över 100-strecket 8 gånger på 13 matcher.

Spurs har kommit över 100-strecket 11 gånger på 17 matcher.

Viktig match för båda lagen, Spurs med en defensiv som passar Grizzlies och Spurs med ett lag på uppgång. Jag spelar därför Spurs-Grizzlies Ö 194p då jag tror att båda lagen kommer över hundrastrecket. Oddset till 1.91 finns att hitta @Bwin.

 

Finns som alltid på Twitter, där ni gärna får lobba idéer alt. tankar kring detta spel men också andra spel. @Zylthan

 

/P.S