Samuel Groth har verkligen hittat serveformen. Australiensaren har bara blivit breakad en gång de senaste tre matcherna och idag ställs han mot en spelare med en lika stor serve som han själv och som returnerar lika illa.

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Washington
  • Match: Samuel Groth – Milos Raonic
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 2,11 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 02.30

Milos Raonic är förmodligen inte ens en av världens 100 bästa returtagare. Returerna tillsammans med backhanden är kanadensaren stora svaghet vilket bäddar för många games i den här matchen.

Samuel Groth har, på de två senaste matcherna, slagit 20 respektive 27 ess. Han vinner över 95% av förstaservarna och får sinnessjukt mycket gratis tack vare detta och då tror jag inte att motståndarna Rhyne Williams och Denis Kudla är så himla mycket sämre returtagare än Raonic.

Milos Raonic har problem med aggressiva spelstilar, spelare som har samma spel och spelplan som han själv blir väldigt ofta svåra. Det ser vi direkt genom att kolla på statistiken mot spelare med stora servar. Det är alltid jämna matcher mot Isner, Karlovic, Muller o.s.v

Nu har dessutom Raonic inte spelat tennis sedan Wimbledon medan Groth spelat sig igenom ett kval. Den här matchen kommer bli jämnare än vad oddsen visar. Milos är ju dessutom ofta väldigt dålig när han går på nya underlag.

Kanadensarens form är högst tvivelaktig. Han har förlorat mot Igor Sijsling, Ivan Dodig och en formsvag Gael Monfils på en månad. Grässäsongen blev inte riktigt vad han hoppats på och hade det inte varit för att han är känd för sin fina inställning så tror jag att Groth chanser att vinna hade varit runt 1/3. Nu vet vi att Raonic alltid, alltid, alltid går för fullt.

Båda spelarna har hardcourt som favoritunderlag och har ett spel anpassat för snabba underlag. Med tanke på servekapaciteten hos både Milos och Samuel bör denna match bli väldigt jämn och över 21,5 games ska spricka.