I ett stim av massor av matcher väljer jag ett spel från matchen Sampdoria-Verona. Vi har ett bortalag som kommer från 2 raka vinster där man bortaslog Fiorentina med 0-1 och hemmaslog Sassuolo med 3-2 trots 1 man utvisad, starkt minst sagt. Sampdoria har dock visat bra form en längre period, men mötte man ett galet formstarkt lag senast i form av Napoli och förlorade borta med 4-2. Innan dess borta man vunnit mot Cesena hemma men blev 0-0. Jag tror vi får se en öppen match här.

  • Sampdoria – Verona
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.84 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria har visat bra form en längre tid nu men har nu 2 raka utan vinst, men anledningen är att man aldrig fick hål på Cesena trots stor dominans, för att sedan förlora hedersamt mot ett riktigt formstarkt och bättre lag i Napoli på bortaplan. Nu möter man Verona och den här matchen ska man såklart vinna om allt är normalt. Men det blir nog inte så enkelt som man kanske kan tro, Verona har ju 2 raka vinster. Men till skillnad från Cesena hemma så tror jag man lär göra minst 2 mål här då Veronas försvar inte alls är det bästa. Luis Muriel fick ju göra ett riktigt snyggt mål mot Napoli och läge för han nu att ta tag i det här. Historiskt sett så brukar det bli målrikt mellan dessa på senare år vilket är ganska skönt att veta.

Man saknar dock anfallaren Eder, men tycker nog ändå att man bör ha god chans att göra minst 2 baljor. I Övrigt saknas Cacciatore och De Vitis. Inga jätteavbräck förutom Eder då men där har man ju hyfsat bra täckning ändå.

sampdoria_200x200      verona_200x200

Verona har 2 raka vinster och gott om självförtroende nu. Senast tog man en seger med 3-2 hemma mot Sassuolo och det som gör det än mer imponerande är att man fick ett rött kort vid ställning 0-0. Men det gör ju inget när offensiven är som den är och man har Luca Toni som bara fortsätter imponera. defensiven är ju dock inte något man kan vara stolt över, varit ganska dåliga hela säsongen där. Hur ska man orka stå emot ett Sampdoria som fortfarande spelar för att behålla den Europa League-plats man har just nu och en seger bör nog vara ganska viktigt. Men Man har ju framförallt Luca Toni där fram som kan göra mål när han vill. Matchen mot Sampdoria i december förlorades med 1-3 på hemmaplan, revansch nu kanske?

Inte blir det bättre nu när målvakten Rafael är avstängd efter det röda kortet senast. Men även mittbacken Moras är avstängd som fått lite för många ostskivor, offensivt är Obbadi skadad men där har man också täckning. Man har även skador på Ionita, Hallfredsson och Marquez. Defensivt såg det illa ut redan innan, men nu alltså ännu värre, Jobbigt läge! Ska vi säga 2-1, 3-1?


Sampdoria spelar för Europa League. man saknar visserligen Eder men man bör nog kunna göra minst 2 baljor ändå. Hemmaplan är man bra och man kommer absolut gå för segern här. Verona har 2 raka vinster och kan spela fortsatt utan press. Dock har man avstängningar på mittbacken Moras och målvakten Rafael, tungt. Historiskt sett brukar det bli målrikt mellan dessa på senare år och jag tror på en öppen matchbild helt klart. Därför spelar jag Över 2.5 mål till oddset 1.84. Insatsen får bli strax över medel. Kämpa!!

/ L’orso