Den italienska fotbollen bjuder på veckomatcher där den 5:e spelomgången fullbordas denna onsdagkväll med upp till 9 matcher. Två lag med olika trender drabbar samman i Genua där Sampdoria tar emot ett formstarkt Roma i topp. På tal om trender, en sådan jag väljer att sikta in mig på ikväll där ett objekt testas till dubbla insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Sampdoria – Roma
  • Spel: Halvlek med flest mål – 2:a halvlek
  • Odds: 2,05 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 25/9

Sampdoria har haft en något trög inledning, där Delio Rossi och hans manskap har kritiserats tidigt in på säsongen. Supportrarna var allt annat än nöjda med prestationen i derbyt där man snabbt gick ut och satte press på laget. Något av en moralisk seger i helgen där man inte vek ner sig efter att ha kvitterat Cagliaris ledning vid 2 tillfällen inom loppet av 4 minuter.

Roma däremot har stått för sin bästa inledning på många, många år där man har gått rent med maximal pott efter 4 omgångar. Ett intressant bygge på gång av att döma efter resultaten där förlusterna av Lamela, Osvaldo och Marquinhos inte ser ut att påverka nämnvärt. Kommer från en imponerande och mer än tillfredsställande insats där ärkerivalen Lazio besegrades.

Sampdoria har endast Éder på skadelistan. Roma lämnar återigen Michael Bradley och Mattia Destro utanför matchtruppen.

c33e4b2a-6a87-4b8e-9d14-4f01485baf21

När Roma sparkade igång fjolårets säsong så hade den nygamle Zdenek Zeman tagit över huvudansvaret. Hans fotbollsfilosofi var extremt offensiv där i princip 8 utespelare var över mittlinjen så fort avsparken slogs igång. Desto mer försiktigt under Rudi Garcias ledning där disciplinen präglar stora delar av matchbilderna så här långt. Den något mer avvaktande inställningen får även stå som grund för den här spelformen.

Romas anfallsspel har varit välfungerande även nu under inledningen med skillnaden att man endast har släppt in ett mål efter 4 omgångar. Noterbart dock, av de 10 målen man har gjort framåt, så har samtliga prickats in efter halvtidsvilan. Sampdoria, som säkerligen har respekt för motståndet och dess resultat, vill nog ogärna stå för ytterligare en pinsam insats hemma på Luigi Ferraris efter det brutala nederlaget mot rivalen Genoa. Efter att ha släppt in i snitt 2 mål/match så antar jag att försvarsspelet kommer prioriteras, där man inte har råd att hamna i ett tidigt underläge.

Ser man till Sampdorias säsongsupptakt i ligaspelet så har en majoritet av målen i matcherna kommit till i den andra halvleken, närmare bestämt i 3 av 4 matcher. Man har spelat 0-0 (0-1), 1-1 (2-2), 0-1 (0-3) samt 0-1 (2-2) (halvtidsresultat samt slutresultat). För Romas del har den andra halvleken bjudit på flest mål i samtliga matcher så här långt där man har spelat 0-0 (2-0), 0-0 (3-0), 0-1 (3-1) och 0-0 (2-0).


Spelar på att flest mål i matchen görs i den 2:a halvleken. Objektet hittar ni under menyn ”mål”.

/Puyol