Serie A bjuder på en veckoomgång där ett defensivt darrigt Sampdoria tar emot ett Roma som börjat säsongen på ett bra sätt, offensiven ser vass ut och man har självförtroende just nu, även om det bara blev 2-2 mot Sassuolo på söndagen. Jag är långt ifrån imponerad av Sampdorias försvarsspel som jag var inne på nu i helgen borta mot Torino och den tesen stärktes ytterligare om man säger så. Försvarsspelet är verkligen akilleshälen denna säsong, och ska bli intressant att se den mot den offensiv Roma besitter som är bra och bred.

  • Sampdoria – Roma
  • Spel: Roma över 1.5 mål
  • Odds: 1.91 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria spelade ju borta mot Torino på söndagen och första halvlek var katastrof, man blev utspelade efter noter och försvarsspelet var bedrövligt. 2-0 i halvtid till Torino kunde och borde nästan varit 3-0 eller 4-0. Och i andra halvlek så slår Torino av på takten och bara spelar av matchen klockrent. Nä tvivlade man på Sampdoria som lag, speciellt defensivt, redan innan den matchen så känns det nästan som dom hamnat i ett hopplöst läge. Och nu väntar ett Roma som ”bara” fick 2-2 hemma mot Sassuolo men man hade ju massor av lägen att vinna den matchen, något Sampdoria säkert kommer få sota för i denna veckoomgång.

Man har fortfarande problem i backlinjen där skador på ytterbackarna Mattia Cassani och Lorenzo De Silvestre gör att 17-åringen Pedro Pereira återigen får chansen från start. Även Andrea Coda på mittbacken är skadad, som ju är en startspelare i årets Sampdoria. Det säger en hel del.

Sampdoria      Roma

Roma kommer från en 2-2 match hemma mot Sassuolo, men lägen att vinna matcher saknades absolut inte, man var såklart mycket bättre än Sassuolo. Men man visar ändå att offensiven är och kommer vara en faktor den här säsongen, för där har man mycket kvalité och bra bredd. Min känsla är att Sampdoria kanske kommer bli lite övermodiga på deras hemmaplan och att Roma kommer straffa dom hårt. Kan Torino totaldominera Sampdoria så som dom gjorde i helgen, så borde Roma ändå kunna hota en hel del med tanke på den offensiv man besitter just nu.

Skademässigt ser det väldigt bra ut för Roma, där man endast har målvakten och lånet från Arsenal Wojciech Szczesny skadad. Det betyder att man har samtliga offensiva spelar tillgängliga, såatte.

—————————————————————————————————————————————————————-

Sampdoria känns som ett överskattat lag denna säsong, och lite väl naivt spel från deras sida. man visade mot Torino hur sårbara man är defensivt och hade ren röta att matchen bara slutade 2-0 till Torino. Roma har ingen jättebra defensiv vilket man visade hemma mot Sassuolo senast, men man visade att man har en bra offensiv med flera olika spetsegenskaper. Här kan man välja och vraka beroende på match. Och tror att man kommer straffa Sampdoria med det bedrövliga försvarsspel som dom visat upp i början av säsongen. Jag spelar Roma över 1.5 mål till oddset 1.94. Insatsen får bli medel. Jobbbba nu!

/ L’orso