En väldigt spännande vi har framför oss där Sampdoria som ju gått så bra under hösten men som tappat sin bäste spelare, men som ändå tagit 2 raka. Och dom tar emot ett Palermo som bara öst in mål senaste tiden oavsett motstånd. Får vi se en målrik match eller blir det så att Sampdoria håller tätt bakåt som dom ju kan vara så bra på. Jag tycker vi får ett spännande odds på ett spel som mycket väl kan gå in ifall det vill sig väl. Ni hänger väl på?

  • Sampdoria – Palermo
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.92 @ Betsafe
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Sampdoria har börjat 2015 med en förlust och sen två segrar på det. Förlusten kom borta mot Lazio med 3-0 som var i underkant. Segrarna kom mot jumbon Parma och nykomlingen Empoli. Jag tycker man sett i spelet i alla dessa matcher att man saknat Manolo Gabbiadini som lämnat för spel i Napoli. Han var lagets bäste spelare med flest mål och flest assist. Men ändå bra gjort att vinna 2 raka trots att motståndet inte varit det allra bästa. Nu väntar Palermo som bara öst in mål på slutet oavsett vilka dom mött så det gäller verkligen att man sätter försvarsspelet i första hand ifall man ska vinna denna match.

Sampdoria på hemmaplan har dock varit väldigt stabila, framförallt defensivt har dom spelat bra och släppt in ytterst få mål. Bara 7 mål på 9 matcher där på hemmaplan. Fast man har släppt in mål mot lag med en stark offensiv vilket Palermo definitivt har, så det finns nog stor risk att man gör det även idag. Fast med det sagt så kan Sampdoria mycket väl vinna ändå då bortalaget inte har en så bra defensiv.

Vi stryker endast Djamel Mesbah som är och spelar afrikanska mästerskapen. Inget jätteavbräck dock så han lär inte saknas så mycket.

sampdoria_200x200      palermo_200x200

Palermo har endast 1 förlust på de 11 senaste matcherna och man har dessutom lyckats göra mål i alla dom 11 matcherna vilket såklart är riktigt bra. Framförallt nu på slutet har det rasat in mål där Paulo Dybala och Franco Vazquez varit riktigt heta där framme för de rosa. Faktum är att man gjort minst 2 mål i 4 av de 5 senaste bortamatcherna hehe.

Man ska veta att varje match Palermo spelar har potential att bli en underhållande sådan då Palermo spelar offensivt där dom är som allra bäst och där dom har bäst spelare. Såklart man ska spela efter sitt material, men kanske lite taktik ibland hade gjort dom nytta. Men i denna match får man även klara sig utan försvararen Ezequiel Munoz som efter att ha tackat nej till ett kontraktserbjudande inte blivit uttagen i truppen, såklart ett avbräck defensivt. Och det i sig gör ju att offensiven lär prioriteras återigen. Men att man skulle hålla nollan är knappast tänkbart samtidigt som man är väldigt heta framåt för tillfället, som sagt.

Det är väl endast ifall Sampdoria spelar ett riktigt bra försvarsspel, som dom i och för sig gjort många gånger, som detta Palermo skulle gå mållösa från denna match. Fast tror nog mer på det andra att Palermo har så pass bra offensiv att dom gör minst en balja.


Sampdoria är stabila och starka hemma men lär ha mycket att göra idag då ett offensivt Palermo kommer på besök. Man har släppt in mål mot lag som haft de där lilla extra i offensiven precis som Palermo har i form av Dybala och Vazquez. Palermo har gjort mål i 11 raka matcher och minst 2 mål i 4 av de 5 senaste matcherna. Man spelar en offensiv fotboll vilket har en del i defensiven att önska. dessutom är en bra försvarare borta pga kontraktstrassel. Jag spelar på att båda lagen gör mål till oddset 1.92. Jag lägger en insats strax under medel här. Kääämpa!

/ L’orso