Det är lördag och vi beger oss till Genova där det vankas kvällsmatch mellan Sampdoria och Milan. Hemmalaget kommer från flera bra matcher den senaste tiden medan Milan kommer från flera dåliga matcher, inte minst senast. Men frågan är om man kan komma tillbaka redan nu? Jag är tveksam.

  • Sampdoria – Milan
  • Spel: Sampdoria Asian Handicap 0
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria har visat sig vara väldigt svårslagna i inledningen av denna säsong och det har blivit 5 segrar, 4 oavgjorda och endast 1 förlust. Det var näst senast mot Inter som förlusten kom, trots att man spelade bra försvarsspel så förlorade man, men hallå 1-0 borta mot Inter är inte krisstämpel direkt. Dessutom kom målet i 90e minuten på straff. Nej Sampdoria är ett väldigt kompakt lag just nu. Man har endast släppt in 6 mål på de 10 spelade matcherna vilket såklart är otroligt imponerande och då har man ändå mött Roma, Fiorentina och nyss nämnda Inter. Mot Roma höll man till och med nollan vilket är starkt. På hemmaplan är man starka vilket även siffrorna 4-1-0 bevittnar med målskillnaden 8-2. Med det är man näst bäst på hemmaplan i Serie A, endast Roma är bättre där.

Till kvällens match kommer inte Angelo Palombo till spel då han är avstängd. Sedan så är målvakten Emiliano Viviano skadad sedan några matcher tillbaka. Även frågetecken på Alessio Romagnoli. Enda stora avbräcket som jag ser det är Palombo Men man bör ha goda chanser att ta 3 poäng ändå. Med den där mentalt viktiga vinsten senast mot Fiorentina med 3-1 hemma, efter att man förlorade mot Inter, så bevisade man att man kan studsa tillbaka i den där positiva trenden man är i denna säsong. Och man har nu 2 raka hemmamatcher mot bra motstånd där man tagit 4 poäng sammanlagt, 1 poäng mot Roma och 3 poäng mot Fiorentina nu senast. Sånt ger alltid energi när man går ut på plan inför massor av kokande hemmafans. Att Milan är favoriter vet jag fan om jag håller med men det är bara tacka och ta emot för de odds som man får.

Trolig startelva (4-3-3):
Romero
De Silvestri-Gastaldello-Regini-Mesbah
Soriano-Obiang-Rizzo
Gabbiadini-Okaka-Eder

sampdoria_200x200         milan_200x200

Milan kommer till denna match med 3 raka matcher utan seger och det har bara sett sämre och sämre ut i dessa matcher. Näst senast mot Cagliari var man riktigt dåliga bakåt och det borde smällt fler gånger än vad det gjorde, någon bevakade dom från ovan typ. Offensivt sätt den matchen så var man stundtals bra i första halvlek men bedrövliga i andra halvlek. Och nu senast mot Palermo hemma trodde man dom skulle vara taggade efter Cagliari-matchen men dom var pinsamt dåliga och försvarsspelet såg minst sagt darrigt ut. Zapata byttes in efter någon minut då Alex gick ut pga skada och det Zapata bidrog med var ett självmål och att bli bortlurad av Paulo Dybala i Palermo och 0-2 var ett faktum. Tungt! Offensivt mot Palermo var det inte mycket att hurra över, man skapade nästan ingenting och man förlorade helt väl rättvist.

Självförtroende är verkligen nere på noll just nu. Och inte blir det bättre heller när man har 4 ordinarie borta till denna match. Alex som klev ut senast är skadad, Riccardo Montolivo är skadad (varit hela säsongen men ändå), Ignazio Abate är också skadad och det är även Sulley Muntari. 2 backar och 2 mittfältare som i vanliga fall är med i en startelva. Nu går troligtvis Philippe Mexés in på mittbacken och det är ju knappast en förstärkning för något lag. På högerbacken istället för Abate får vi se Daniele Bonera och den träbensmannen ska vi inte ens prata om. Michael Essien kan kanske få starta på mittfältet och han har sett sina bästa dagar även om han kanske är helt okej fortfarande. Offensivt sätt hoppas jag personligen att Fernando Torres startar för han är riktigt jävla dåligt, men troligtvis blir det Jérémy Ménez som får starta där i anfallet tillsammans med Keisuke Honda och El Shaarawy.

Man är förvisso obesegrade på bortaplan denna säsong men det har sett minst sagt dåligt ut senaste tiden och jag tycker Sampdoria har all chans i världen att skicka hem Milan utan några poäng. Inzaghis Milan är väldigt sårbara bakåt och skulle inte förvåna mig ifall man släpper in 2 mål och då bör en seger vara inom räckhåll för Sampdoria.

Trolig startelva (4-3-3):
Lopez
Bonera-Rami-Mexes-De Sciglio
Essien-De Jong-Bonaventura
Honda-Menez-El Shaarawy


Ja om vi summerar detta så tycker jag att Sampdoria mycket väl kunde varit favoriter här men så är inte fallet. Milan har har bra spelare borta vilket kommer märkas och man har en riktigt dåligt period just nu med 2 ganska usla matcher bakom sig. Sampdoria är riktigt starka på hemmaplan och man har ett stabilt försvarsspel som kan leda dom till vinst här. Nej att få nästan dubbla gånger pengarna på Sampdoria vinst, med försäkringen pengarna tillbaka vid oavgjort, är ju bara för bra. Insatsen får bli strax över medel här. Nu kör vi!

/ L’orso