Här har vi en riktigt intressant kvällsmatch i Serie A som betyder mycket för båda lagen. Sampdoria kämpar hårt för att behålla den sista Europa league-platsen där både Genoa och Inter jagar bakom. Lazio kämpar hårt för att åtminstone ta den sista Champions league-platsen, även om man säkert hellre vill ta direktplatsen som ärkerivalen Roma just nu har som är 1 poäng före. Därför tror jag vi kommer få se en böljande match med flera målchanser åt båda håll.

  • Sampdoria – Lazio
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.79 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria kommer från en kross borta mot Udinese när man vann med 1-4, vilket är imponerande siffror. Nu ställs man såklart mot ett mycket bättre lag i form av Lazio och det lär bli en jämn match. Men på hemmaplan är man svårslagna, endast Juventus har lyckats vinna här även om dom kanske inte förtjänade just det. Vi kommer säkerligen få se ett Sampdoria som kommer gå för de där 3 poängen, då man ju spelar för Europa League. Just nu har man den sista platsen och man ligger 1 poäng före Genoa och 2 poäng före Inter, samt 1 poäng efter Fiorentina som också har en Europa League-plats som inte är något kval. Så det är klart att det finns massor av motivation här.

Och utöver anfallaren Eder som ju fortfarande går skadad så ser det bra ut för Sampdoria på skadefronten, det är väl backen Mesbah som också är skadad som man kanske kan nämna men annars är det lugnt. Man får dessutom tillbaka viktige Obiang på mittfältet som saknades senast. Och med Muriel och Eto’o längst fram kommer man få sina lägen helt klart.

sampdoria_200x200       lazio_200x200

Lazio har spelat bra nästan hela våren, men på slutet har man störts av lite skador och avstängningar och man har tappat rytmen en aning. Men tack vare att Roma inte heller tagit så många poäng så ligger man fortfarande 1 poäng efter och motivationsfaktorn att komma 2a, före rivalen Roma, och slippa att kvala till Champions League och istället gå direkt in i turneringen är såklart något man strävar efter. Därför lär vi få se ett Lazio som gör sin grej och kommer gå för 3 poäng även dom. Vi har ju dessutom ett Napoli som ligger 3 poäng efter Lazio, som ju sedan möts i sista omgången. Så man får inte förlora här alltså.

Men det blir ju genast svårare när man saknar fler defensiva avbräck bland annat mittbacken Mauricio och förstemålvakten Marchetti, båda är avstängda här. Och om inte det vore nog, rivjärnet och defensiva mittfältaren Biglia är troligtvis borta resten av säsongen på grund av skada. Sen lägger vi även till mittbacksalternativet Cana på skadelistan. Och enligt Gazzetta dello Sport så verkar inte den viktige mittbacken De Vrij vara helt redo för att starta då han varit skadad och vi får istället se Novaretti och Ciani som mittbackspar, snöpligt värre för Lazios del måste man ju säga. Offensivt ser det dock bra ut som vanligt och samtliga är fit for fight.


Sampdoria kämpar för Europa League-platser och kommer att gå för 3 poäng här och man har en bra trupp att tillgå, enast eder som egentligen saknas. På hemmaplan är man starka dessutom. Lazio saknar flera defensiva pjäser här vilket kan komma att bli avgörande i denna match, dock har man en bra offensiv och man lär inte gå mållösa. Lazio går ju för 3 poäng även dom så det lär bli en böljande matchbild. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.79. Insatsen ligger på över medel. Avanti!

/ L’orso