Dags för en toppmatch i Serie på lördagskvällen där hemmalaget Sampdoria fortfarande spelar för en Europa-plats när dom denna dag tar emot ett Juventus som blir Italienska mästare vid minst kryss. Vi ska komma ihåg att Sampdoria är oerhört svåra att slå på hemmaplan samtidigt som bortalaget Juventus förväntas rotera eftersom dom har en hyperviktig match i Champions League på tisdag redan. Jag tror vi får sen en ganska jämn match här.

  • Sampdoria – Juventus
  • Spel: X (Inget spel vid hemmavinst)
  • Odds: 2.15 @ Betsson
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18:00

Sampdoria har haft svårt att vinna på sistone där det blivit 3 oavgjorda matcher. Framförallt har man haft svårt att göra mål, och man saknar ju Eder för resten av säsongen vilket är tufft. Men på hemmaplan är man oerhört svårslagna, man har faktiskt 7 vinster, 9 oavgjorda och 0 förluster. Nu möter man ett Juventus som väntas rotera inför deras kommande vecka. Men likt förbannat så är Juventus fortfarande Juventus. Dock tror jag att Sampdoria bör ha en vettig chans trots allt med tanke på rotationen hos bortalaget, men även för att motivationen är högre hos hemmalaget.

Saknas gör ju fortfarande ovan nämnde anfallaren Eder som är viktigt för lagets offensivt, så det är såklart ett avbräck. Sedan så har man mittfältaren Acquah avstängd. Annars ser det ganska ljust ut och det känns bra. Nu lär det bli en tuff och väldigt jämn match men ifall något lag vinner så lutar det lite åt Sampdoria faktiskt.

sampdoria_200x200    juventus

Juventus är sedan länge klara som mästare, men i denna match kan dom officiellt bli mästare ifall dom tar poäng här så jag tror man kommer ta 1 poäng men inte mer. För man har ju en oerhört viktig match redan på tisdag i Champions League mot Real Madrid så det förväntas att man roterar i startelvan. Spelare som Lichtsteiner, Tevez, Chiellini och Pirlo sägs vilas från start vilket gör att man helt klart lägger mest fokus på matchen på tisdag. Men samtidigt har man ju ändå flera bra spelare kvar i startelvan så tycker ändå att man bör kunna klara ett kryss och om man inte gör det så är det inte fy skam och kan avgöra på hemmaplan nästa helg.

Saknas gör avstängde Evra, samt skadade Caceres, Asamoah och Pogba. Såklart att man saknar Pogba mest där men tycker att det finns bra ersättare för att kunna få med sig den poäng som krävs för att säkra titeln samt inte komma till Champions League mötet mot Real Madrid med en förlust. Tror inte man vinner mot Sampdoria som ju aldrig har förlorat i år på hemmaplan, och som är det lag som spelat mest oavgjorda matcher så krysset ligger ju väldigt nära till hands när man lägger ihop allt.


Sampdoria är det mest kryssglada laget i hela Serie A och man är obesegrade på hemmaplan. Motivationen att ta minst 1 poäng är stor då man fightas om Europa-platser fortfarande. Dock saknas Eder som är viktig för laget, men krysset ligger nära till hands. Juventus har en oerhört viktig match i CL i veckan som kommer så fokuset ligger såklart mest där, men tar man 1 poäng i denna match är man helt klara Italienska mästare vilket jag tror man klarar av utan att för ta sig. Juventus förväntas rotera så jag drog till med en säkerhetsåtgärd i spelet. Jag spelar på X (pengarna tillbaka ifall Sampdoria vinner) till oddset 2.15. Insatsen blir medel här. Jobba nu!!

/ L’orso