Sampdoria kommer från en skön seger i Derby della Lanterna mot Genoa med 2-3, nu väntar dock tuffast möjliga motstånd när ett väldigt formstarkt Juventus gästar. Det är ett Juve som har 8 raka segrar och som gjort en hel del mål på slutet, och som samtidigt är starka defensivt. Sampdoria såg inte helt prickfritt ut bakåt och det var målvakten som räddade laget från att släppa in fler mål. Tror man får stora problem defensivt mot Juventus!

  • Sampdoria – Juventus
  • Spel: Juventus över 1.5 mål
  • Odds: 1.72 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria kommer som sagt från en vinst mot Genoa i Derby della Lanterna. Men tycker väl att man fick bra utdelning med tanke på de chanser man själva skapade i jämförelse med de chanser Genoa skapade. Skillnaden var oskärpa i Genoa och en storspelande målvakt i Emiliano Viviano. Men han kan ju inte rädda dom hela tiden kan man tycka. Nu möter man seriens just nu bästa lag i Juventus som dessutom ser riktigt bra ut offensivt med formstarka spelare. Så det kommer bli en oerhört tuff match detta, stor skillnad på Genoa och Juventus i nuläget och tur kan man inte ha hela tiden. Man måste framförallt spela bättre försvarsspel ifall man ens kan börja tänka på att få med sig några poäng här, för det såg inte nå vidare bra ut i onsdags.

Troligtvis så kommer man att sakna viktige ytterbacken Lorenzo De Silvestri då han ådrog sig en skada i onsdags. Och det är såklart ett tungt avbräck defensivt. Annars så är backlinjen inget som känns så imponerande. Inte mycket kvalité där tycker jag.

Sampdoria    juventus

Juventus vann återigen när man slog Verona med 3-0 på hemmaplan. Det var alltså 8e raka segern och formen är extremt bra för tillfället. Och det som förbättrat avsevärt sen i början av säsongen är ju anfallsspelet som faktiskt ser riktigt bra ut just nu där framförallt Paulo Dybala övertygar. Men även spelarna runt omkring gör det väldigt bra. Och det är inte så konstigt att man då gjort massa mål i de senaste matcherna, eller vad sägs som 0-3 borta mot Palermo, 0-2 borta mot Lazio, 3-1 hemma mot Fiorentina, 2-3 borta mot Carpi och nu senast 3-0 hemma mot Verona. Det mesta går Juventus väg just nu och mot ett Sampdoria som inte har den allra bästa formen så tycker jag man borde ha väldigt goda chanser att peta in 2 baljor. Speciellt med den målform man har samt ifall Sampdoria visar upp samma försvarsspel som senast.

Till denna match så stryker vi mittfältaren Claudio Marchisio som är avstängd, men inget som påverkar offensiven så värst mycket. Det gör väl dock Mario Mandzukic som inte heller finns med här troligen. Men man har ju som sagt flera spelare i form så jag är ändå inte orolig på den fronten.

———————————————————————————————————————————————————-

Sampdoria har ingen jätteform och man hade en del tur senast när man vann. Tycker inte man haft vidare bra försvarsspel denna säsong vilket man sett prov på flera gånger mot betydligt sämre motstånd än Juventus. Dessutom De Silvestri skadad nu, inte bra. Juventus å andra sidan har Marchisio avstängd men inget som oroar offensiven så jättemycket. Offensiven som sett extremt bra ut den senaste tiden då man öst in mål. Dybala i storform och här jagar man 9e raka segern. Jag spelar Juventus över 1.5 mål till oddset 1.72. Insatsen blir rätt hög. Avanti Juve!

/ L’orso