Återigen dags för ett Genova-derby och det är det sista för denna säsong. Det förra derbyt vanns av Sampdoria men det tror jag inte sker denna kväll och jag tycker oddset sitter lite fel här. Genoa står just nu i över 3 gånger pengarna vilket är ganska högt då man känns aningen hetare än lokalrivalen Sampdoria just nu och det är ju ingen hemmafördel här, förutom att det kanske kommer lite mer Sampdoria fans. Häng på så löser vi detta!

  • Sampdoria – Genoa
  • Spel: Genoa 0.0, +0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.875 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria har minst sagt börjar 2015 knackigt till skillnad från hur man spelade i höstas och hur bra det gick då. Men precis som jag trodde var tappet när Manolo Gabbiadini lämnade för Napoli, för mycket och offensiven har inte alls sett lika bra ut som den gjorde många gånger när just Gabbiadini fanns med i laget. Det var för övrigt just Gabbiadini som avgjorde det senaste derbyt i höstas med matchens enda mål.

Man har alltså 4 raka utan vinst där man spelat 2 oavgjorda och förlorat 2. Lägg även till en förlust i cupen. Senaste vinsten kom alltså mot krislaget Parma den 18e Januari. Och nu ska man ta sig an ett Genoa som kommer till detta heta derby med 2 starka segrar i ryggen och flera spelare med gott självförtroende. jag menar inte att det kommer bli någon dominans för Genoa men att Sampdoria inte är lika bra som dom var i höstas.

Man saknar inga viktiga spelare vilket såklart är positivt, men nyförvärven Muriel och Eto’o börjar på bänken och det har inte alls börjat så bra för dessa herrar som man önskat. Men visst bra spelare att byta in ifall det skulle behövas.

sampdoria_200x200       genoa_200x200

Genoa gick ju också bra i höstas, kanske inte lika bra som Sampdoria, men skillnaden här är att man inte tappat någon superviktig spelare. man har snarare lånat in M’Baye Niang från Milan och vilket tillskott det visat sig vara. Helt plötsligt är Genoa livsfarliga framåt där man ju tidigare redan hade superhete Diego Perotti. Men som nu även kan hota med Niang. Och så bra Niang var senast mot Hellas Verona där han ju gjorde 2 mål när man vann med 5-2 och Genoa känns riktigt heta just nu överlag, man vann ju även matchen innan borta mot Lazio med 0-1, starkt

Även Genoa kan glädja sig med att man inte saknar några viktiga spelare till detta viktiga derby på lördagskvällen. Men skillnaden är ju att Genoa har värvat in medan Sampdoria tappat. och att Genoa har två riktigt fina segrar i ryggen medan Sampdoria har en väldigt trist form. dessutom har ju Genoa revansch-kortet i sin ägo då man ju förlorade derbyt i höstas, så räkna med att vi kommer få se ett taggat Genoa denna kväll.

Tycker ju att bolagen satt oddset lite fel här och att det borde vara mer jämnare odds än vad det faktiskt är. Vi får alltså 3 gånger pengarna på ett hetare Genoa med bättre form och hetare spelare. Men jag vågar väl dock inte riktigt köra den raka tvåan utan fegar en aning, men för den som vill så är det absolut spelvärt kan jag tycka.


Sampdoria ser inte alls lika bra ut som i höstas och man har en riktigt trist form just nu med 4 raka utan vinst i ligan. man saknar verkligen Gabbiadini som ju sålts till Napoli, han var utan tvekan bäste offensive kraften man hade. Laget kanske även kan vara lite slitna då tränare Mihajlovic ju spelare i princip med samma lag hela säsongen. Genoa å andra sidan har mycket bättre form där man bland annat har 2 raka segrar och ett nyförvärv i Niang som ser lysande ut just nu. snacka om att hamna i rätt miljö. Dessutom har man revansch att utkräva på just Sampdoria. Nä jag spelar Genoa +0.25 (asian hcp) till oddset 1.875. Vilket betyder att vi får halv vinst vid oavgjort och hel vinst vid Genoa-seger. Insatsen blir strax över medel. Jobbba!!

/ L’orso