Så även dags för ett rivalmöte i Genua och säsongens allra första Derby della Lanterna. En efterlängtad match sett till att dessa lag inte fick chansen att drabba samman ifjol. Det är två väldigt formsvaga lag som möts här vilket kan sätta nivån på den här matchen och det lutar mot mer kamp än skönspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Serie A, Italien
  • Match: Sampdoria – Genoa
  • Spel: Rött kort
  • Odds: 2,33 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Genoa har inte vunnit på 8 matcher medan det hade varit en underdrift om man sa att Sampdoria hade fått grus i maskineriet efter ha vunnit 3 matcher i rad under inledningen av sitt återtåg till Serie A. Det där maskinrummet har snarare brottats med en sandstorm då man är uppe i 7 (!) raka förluster och tränaren Ciro Ferrara lever ytterst farligt.

Lite skadebekymmer hos de blåa som står som hemmalag på pappret. Maxi Lopez, Eder, Berardi, Pozzi och Da Costa är inte tillgängliga för spel. Genoa får klara sig utan Vargas på vänsterkanten medan vattenbäraren Kucka är ett frågetecken.

Förra helgen skördade vi stora framgångar i Rom-derbyt (Lazio-Roma) med diverse kortspel och annat. Väljer att endast fokusera på röda kortet här, vilket känns lämpligt i ett derby likt denna. Även om det inte brukar bli lika kortglatt i dessa möten (i jämförelse med hur det brukar se ut i Rom, dvs) så tror jag nog att den katastrofala formen hos de båda lagen kan prägla den här matchen i många avseenden.

Medan ”Samp”, som alltså fick genomgå en kort sejour i divisionen under ifjol, länge sågs som ett högst stabilt Serie A-lag (var inte långt ifrån att kvala in till CL för något år sedan) har Genoa varit lite upp och ner sedan de återvände till finrummet, där man var ytterst nära att ramla ur förra säsongen. Det här är en match supportrarna har längtat efter och det lär bli bra tryck inne på Luigi Ferraris ikväll. Känslosamt brukar det bli, och med två lag under press och väldigt viktiga poäng på spel så är jag inte helt främmande vid att det kan vara övertänt på ett och annat håll.

Kvällens match kommer dömas av Paolo Mazzoleni. I överlag ingen lirare som sticker ut särskilt när det kommer till att vifta med korten i Italien. Har egentligen endast showat i en match (10 kort i Siena-Juventus) den här säsongen. Ett rött kort har han också hunnit med, även den gången var Sampdoria inblandat.

_________________________________________________________________________________

Spelar medelinsatsen på att ett rött kort blir uppskickat under matchens gång.

/Puyol