En viktig match för båda lagen när Sampdoria tar emot Frosinone. En vinst för Sampdoria mot just Frosinone skulle vara guld värd då det skiljer 2 poäng och ett nedflyttningsstreck mellan lagen. Sen är ju Sampdoria helt klart det bättre laget och man spelade bra mot Inter senast trots förlust. Frosinone är ju dessutom seriens sämsta bortalag och som släppt in massor av mål på bortaplan denna säsong. Samp borde kunna göra ett par mål här.

  • Sampdoria – Frosinone
  • Spel: Sampdoria över 1.5 mål
  • Odds: 1.66 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Sampdoria har absolut ingen bra form resultatmässigt. Tycker dock att man får ganska dåligt betalt med tanke på att man ändå spelar rätt bra emellanåt, som mot Inter senast på bortaplan där man förlorade med 3-1 men man var minst lika bra om inte bättre än Inter spelmässigt. Men det är ju det där med defensiven som inte alls stämmer för Sampdoria. Brukar ju i och för sig vara så med Montella som tränare. Dock brukar offensiven nästan alltid se bra ut och man skapar en del chanser. Man har gjort 2 mål i 3 av de 5 senaste hemmamatcherna och man spelade bra mot Juventus i en av dom man inte gjorde 2 mål i. Nu möter man ju ett betydligt sämre lag än vad man mött på senaste tiden och jag tycker chanserna att göra 2 mål är rätt stora. Framförallt då Frosinone är ett ganska uselt bortalag med en rätt dålig defensiv. Lägger man sen till motivationsfaktorn som är väldigt hög i Sampdoria plus det faktum att man har betydligt bättre spelare så kan jag inte tro annat än att man gör minst 2 baljor här.

Vi stryker Carbonero vilket är den enda offensiva spelare som saknas. Med Eder såld till Inter så har man ju plockat in Quagliarella bland annat, som även kommit igång på ett bra sätt. Gjorde mål senast bara för att nämna det. Annars ser offensiven rätt bra ut med flera spelare med bra kvalité som borde kunna snurra upp Frosinones försvar här.

Sampdoria    Frosinone_Calcio_logo

Frosinone kommer från en match hemma mot Lazio som slutade 0-0. Men man måste ju vara ärlig och säga att man hade tur som inte förlorade den matchen då Lazio var det bättre laget. På hemmaplan brukar man dock få lite poäng då och då. På bortaplan är det dock något helt annat. Man är nämligen seriens sämsta bortalag med flest insläppta dessutom. Bara på de 7 senaste bortamatcherna har man släppt in 22 mål vilket är galet mycket. Och tror ju inte man snittet kommer minska efter denna match. Detta är en match man skulle behöva vinna då det skiljer 2 poäng och ett nedflyttningsstreck mellan lagen. Att gå ut och försvara till sig poäng tror jag inte mycket på. Tror inte heller Sampdoria vinner med 1-0 för Frosinone kommer ju blotta sig rejält ifall Sampdoria gör mål här vilket bara kommer leda till ännu mer mål. Finns många scenarios men i slutändan hamnar typ alla på att Frosinone släpper in minst 2 mål här. Vilket man gjort i 7 av dom senaste 10 bortamatcherna.

I bortalaget så stryker vi mittbacken Russo som är ett avbräck. Sedan tidigare har man sålt viktige mittbacken Diakité till just Sampdoria. Men där sitter han på bänken. Och han var alltså helt ordinarie och viktig för detta Frosinone, ja ni fattar ju skillnaden på kvalitén mellan dessa lag.

—————————————————————————————————————————————————————–

Sampdoria är som sagt det klart bättre laget av de två. Man spelar offensiv fotboll med Montella som tränare och här har man full motivation att gå för 3 poäng. Så det är inget snack om vad som gäller i den här matchen. Frosinone är seriens sämsta bortalag och som släppt in mycket mål. Extremt viktig match för dom och jag tror att man kommer gå bort sig ganska rejält här. Jag spelar Sampdoria över 1.5 mål till oddset 1.66. Insatsen är ganska tung. Avanti Samp!

/ L’orso