Vi tar oss till Genova där Sampdoria tar emot Empoli ich här tror jag vi får se ett Sampdoria som gärna fortsätter på den linje man avslutade på sist när man slog Verona med 4-1 på hemmaplan. I grunden håller jag ändå Verona något bättre än Empoli. Och bortaplan är dessutom inget Empoli gillar vilket resultatraden visar tydligt på också. Nä detta ska Sampdoria vinna men eftersom Empoli ändå har förmågan att göra mål tar jag inte raka 1an utan ett annat spel.

  • Sampdoria – Empoli
  • Spel: Sampdoria över 1.5 mål
  • Odds: 2.25 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Sampdoria kommer från en imponerande seger hemma mot Verona med 4-1, där man avgjorde matchen redan i första halvlek där det stod 3-0. Sedan spelade man mer eller mindre av matchen därför är statistiken från matchen lite missvisande kan jag tycka. Men man visade absolut att på hemmaplan är man starka och man har imponerat mer på mig än vad jag trodde inledningsvis av säsongen. Nu möter man ett Empoli som även dom är ett mer hemmabetonat lag och därför bör hemmafördelen vara en stor faktor i den här matchen.

Sen har man ett vasst anfallspar där Eder ledde skytteligan inför denna omgång med sina 7 mål och där Luis Muriel inte ligger så långt efter med sina 4 mål. Och när Gazzetta dello Sport även skrivit dit Antonio Cassano som trequartista bakom dessa herrar så kan jag inte annat än tro att man kommer få ett flertal chanser ikväll. För det är formtoppade anfallare man har och man lär fortsätta i den andan. Inga skador eller avstängningar som stör offensiven här.

Sampdoria     Empoli

Empoli har gjort det över förväntan denna säsong, men det är framförallt på hemmaplan man tar sina poäng som mest och det kommer man kanske fortsätta göra även om jag tror vi får se Empoli under strecket så småningom. Och när man sen åker till Genova och ska möta Sampdoria som har självförtroende efter den fina vinsten senast så tänker jag att man kommer få problem. Men samtidigt har man ju en offensiv som säkert kan ställa till oreda för Sampdoria också, därför tänker jag att jag hellre spelar över 1.5 än raka an idag.

Nä men normalt sett ska man få problem i en sån här match och man har släppt in minst 2 mål i 3 av de 4 bortamatcher man spelat och då är Frosinones 2-1-seger inräknat och Sampdoria är klart bättre än just Frosinone. Samtidigt har Sampdoria gjort mål på betydligt bättre motstånd än vad Empoli är.

————————————————————————————————————————————————————-

Sampdoria är ett bättre lag än EMpoli i grunden. Hemmaplan är en klar faktor i den här matchen då Sampdoria är starka på hemmaplan men där Empoli är usla på bortaplan. Man har toppform på anfallarna och man lär gå ut hårt från start. Empoli kommer ta sina poäng på hemmaplan och man kommer få förlita sig på det när säsongen är över, på bortaplan är man inte bra och det har man sett inledningsvis när man blivit blottade bakåt. Jag spelar Sampdoria över 1.5 till oddset 2.25. Insatsen får bli strax över medel. Avanti!

/ L’orso