Vi tar oss till Genova i Italien där hemmalaget och Europa-jagande Sampdoria tar emot bottenlaget Cesena. Här borde det väl nästan bara sluta på ett sätt kan man tycka, speciellt eftersom Sampdoria fortfarande ha riktigt bra chans att nå den där sista Europa League-platsen samt att man ju har hemmaplan. Cesena ligger ju ändå 3e sist och känns som att dom har alldeles för långt upp till sker mark för att göra det extra intressant här. Nä hemmaseger borde det bli men med hur mycket?

  • Sampdoria – Cesena
  • Spel: Sampdoria Över 1.5 mål
  • Odds: 1.78 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Sampdoria hade en fin period innan de två senaste där man på bortaplan mötte Fiorentina (2-0 förlust) och Milan (1-1), men nu vänder man hemåt och där trivs man helt klart bättre och har gjort många fina matcher denna säsong. Detta är även en match som kommer ganska lägligt med tanke på att man möter Napoli nästa omgång som ju är ett av lagen som ligger precis före Sampdoria i kampen om Europa League. Så en vinst här idag skulle ge extra självförtroende inför den matchen. Sen möter man ju ett Cesena som känns ganska så avhängt från att klara sig kvar i Serie A.

Skadeläget ser riktigt bra ut och inte heller några avstängningar har man till kvällens match. Men framförallt så förväntas man starta med en offensiva startelva där man offensivt ser ut att ha de bästa spelarna från start och då pratar vi Eder, Eto’o, Muriel och Okaka. Fyra riktigt farliga spelare och tror dom vill visa vad dom kan i denna match mot ett dåligt Cesena. Nä jag tror helt enkelt att med, tanke på den offensiva startelva som väntas samt att man har allt att spela om, att man kommer gå för det rejält och att man då gör minst 2 mål här ikväll. Avanti Sampdoria!

sampdoria_200x200    cesena_200x200

Cesena har inte alls någon bra form just nu och det känns mer och mer så att man spelar Serie B nästa säsong, om nu inte ett mirakel skulle ske. man behöver hämta in 7 poäng som just nu skiljer Cesena och Atalanta som ligger på varsin sida om nedflyttningsstrecket, med 8 omgångar kvar. och att möta ett högt motiverat Sampdoria på bortaplan ser jag som en väldigt svår uppgift en dag som denna.

Och man ska göra det med flera spelare på skadelistan. Där vi har mittfältarna De Feudis och Pulzetti skadade som ju även backarna Magnusson och Renzetti. Vi snackar spelare som har spelat minst 10 matcher denna säsong. Lägg även till att mittfältaren Carbonero är avstängd även det ett avbräck såklart. Därmed har vi ett decimerat Cesena som ska ta sig an detta motiverade Sampdoria, riktigt tufft. Sen kan man ju även tillägga det faktum att Cesena har släppt in minst 2 mål i 10 av lagets 14 bortamatcher denna säsong, så inget vidare bortalag alls.


Sampdoria är högmotiverat då man är högst inblandat i kampen om Europa League fortfarande och man förväntas starta med samtliga 4a bästa offensiva spelare vilket är ett klart plus för dagens spel. Man är väldigt stabila på hemmaplan och har svårt att se attm an inte gör minst 2 mål. Cesena är alltmer avhängt i botten och man saknar flera spelare som stör laget på flera sätt. Laget har dålig form och lagets bortafacit är inte någon härlig syn. Jag spelar Sampdoria Över 1.5 Mål till oddset 1.78. Insatsen får bli ganska hög. Framåt Samp!

/ L’orso