Återigen dags för Serie A och helgens första match som är mellan Sampdoria och Cagliari. Vi har ett hemmalag som nästan alltid brukar vara starkare på just hemmaplan, samt får tillbaka viktiga spelare. Bortalaget Cagliari har usel form och flera viktiga kuggar borta till denna match. Men kan dom få med sig poäng trots allt? Jag har mitt på det klara, häng med!

  • Sampdoria – Cagliari
  • Spel: Sampdoria
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Sampdoria spelade jag ju emot senast när dom hade flera avstängningar på viktiga spelare, men dom lyckades trots det vinna med 1-2 borta mot ett blekt Atalanta. Men Sampdoria var helt klart förtjänt av dom 3 poängen man fick och det var första vinsten på
5 matcher vilket måste gett en självförtroendeboost.

I den matchen saknade man Pedro Obiang och Eder bland annat. Båda två är tillbaka och går direkt in i startelvan vilket såklart är ett jätteplus. Och tji fick jag som trodde att Eto’o och Muriel inte skulle leverera sist för visst spelade dom bra, Muriel gjorde dessutom mål. Båda förväntas starta återigen och bilda anfallspar med Eder. I övrigt så har man inga borta, värt att nämnas, till denna match och det ser ut att bli en väldigt bra startelva ifall man ska tro Gazzetta dello Sport.

Visst man har bara vunnit 1 av dom 5 senaste hemmamatcherna, men å andra sidan så har man inte förlorat på hemmaplan denna säsong, 5-7-0 är deras facit på Luigi Ferraris. Så man är helt enkelt starka där och brukar spela bra, och jag tror man gör det i afton också med tanke på förutsättningarna.

sampdoria_200x200    cagliari_200x200

Cagliari har just nu en usel form med 4 förluster och 1 oavgjord på dom 5 senast, vilket lett till man nu är under strecket och hela 3 poäng upp till rätt sida om det. Visste borde man fått med sig minst 1 poäng senast hemma mot Hellas Verona. Men nu fick man inte det och det är nog ganska talande för en klubb utan självförtroende, det mesta går emot en. Och nu ska man åka till Genova och möta ett Sampdoria som brukar vara rätt starka på hemmaplan.

Och man gör det med 3 mittfältare borta på grund av avstängningar samt skador. Och alla startade senast och det handlar om viktiga spelare som kaptenen Daniele Conti, Albin Ekdal och Godfred Donsah. Så det är lite kris på mittfältet minst sagt och Cagliari är ingen klubb som har bra kvalité i sin bredd. I övrigt så stryker vi även Joao Pedro och Antonio Balzano.

Har svårt att se att man ska komma till Luigi Ferraris och ställa till problem med dessa viktiga kuggar borta, tror man får väldigt svårt. Vi ska också komma ihåg att man sålde ju en av klubbens bästa anfallare i Victor Ibarbo nu i januari fönstret och Marco Sau är lite tveksam men finns med i truppen.


Sampdoria vann senast och det var viktigt för självförtroendet, man har även tillbaka 2 spelare som går direkt in i startelvan. Inga avbräck värt att nämnas och på hemmaplan brukar man vara starka, noll förluster där denna säsong. Cagliari har usel form och man ligger under strecket. Till dagens match har man dessutom flera viktiga kuggar borta på mittfältet och har svårt att se att man ska få med sig poäng här. Jag spelar Sampdoria att vinna matchen till oddset 1.85. Insatsen blir strax över medel. Kämpa hårt!

/ L’orso