Sampdoria tar emot Bologna och jag har hittat ett fint spel i den här matchen.

  • Match: Sampdoria – Bologna
  • Tips: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13/2 15.00

Analys:

Sampdoria kommer till den här matchen med usel form och laget har 0-1-4 på de fem senaste matcherna. Bl.a. förlorade laget hemma mot Cagliari i den senaste hemmamatchen och det är inte mycket som talar för Sampdoria i den här matchen heller. Laget har alltså bara tagit en poäng på 5 matcher, 0-0 hemma mot Juventus, vilket inte duger alls. Dessutom har inte Sampdoria lyckats göra mål på någon av dom fem senaste ligamatcherna, 0-1, 0-0, 0-4, 0-1 och 0-2 har matcherna slutat. Sampdoria har alltid varit ett stabilt lag strax under topplagen men något har hänt på slutet. Laget har tappat två av deras bästa spelare på kort tid, Cassano till Milan och Pazzini till Inter. Dessa båda herrar har betytt massor för Sampdoria och det är ingen slump att laget går uselt efter att dom lämnat klubben. Jag tror på en svår match här och även väldigt målsnål. Hemmaplan kan hjälpa laget till en poäng, men inte mer än så.

Bologna har desto bättre form och laget har 3-1-1 på de fem senaste matcherna i ligan. Man är visserligen sämre borta än hemma men brukar oftast göra mål i sina matcher vilket kan betyda skillnaden i sådana här matcher som den idag. Lagets bäste målskytt, Di Vaio,  har också fin form med 3 mål på de senaste 5 matcherna, han finns dessutom med i toppen av skytteligan med sina 14 mål totalt. Bologna har verkligen imponerat stort på slutet och har lämnat bottenträsket för tillfället. Det kommer att bli en svår match här med tanke på bortaplan men jag tror att dom har stora chanser till vinst här mot ett verkligen formsvagt hemmalag. Tyvärr är dock Albin Ekdahl borta några veckor på grund av skada vilket är ett litet avbräck för Bologna. Jag litar ändå på att Di Vaio och company fixar detta och tar minst en pinne.

Jag tycker att matchen i sig är betydligt jämnare än vad oddset säger. Bologna till  runt 4 ggr pengarna kan vara ett roligt drag, jag nöjer mig dock med x2 här.

Lycka till!

//Josef